Zaista ukusno, izdašno i dekorativno posno predjelo
Šareni rolat
Šareni rolat
Potrebno je:
- 3 lista oblande
- 2 konzerve tunjevine
- 6-7 kiselih krastavaca
- 3-4 kuvane šargarepe
- pola margarina (oko 60 gr)
- seckani peršun
- biber, so i začini po želji
Tunjevinu ocedite od ulja pa izmešajte sa izgnječenom šargarepom i seckanim krastavcima (ne mnogo sitno), dodajte omekšali margarin i začine.
Razmažite smesu na list oblande koji ste predhodno omekšali između dve vlažne krpe i pažljivo uvijte u rolat.
Trebalo bi da dobijete 3 rolata. Svaki rolat posebno umotajte u aluminijumsku foliju i ostavite da prenoći u frižideru.
Pre služenja isecite parčiće koje možete dekorisati sa kečapom i rendanim biljnim sirom.
*Od iste ove smese možete napraviti i punjenu Francusku veknu tako što joj izdubite sredinu, napunite smesom od tunjevine pa isto uvijete u alu foliju i ostavite u frižider da prenoći.
Možete napraviti i kuglice koje će te uvaljati u pečeni susam ili lan.
Možete napraviti i kuglice koje će te uvaljati u pečeni susam ili lan.
Ovako je to izgledalo na mojoj slavskoj trpezi:
Osim rolata tu su i kikiriki kuglice (za recept kliknite OVDE), Cigaret pitice od krompira i kiselog kupusa posne pihtije i kanapei sa tunjevinom u susamu.
Cigaret pitice od krompira i kiselog kupusa
Izdinstajte sitno seckani crni luk i malo praziluka dok ne postane staklast.
Dodajte mu na rezance seckani kiseli kupus (ako je mnogo slan malo ga predhodno isperite) i dinstajte oko pola sata. Dodajte kašičicu aleve paprike, šećera i biber.
Kada se smesa malo prohladila ređajte 2 kore i poprskajte ih sa kiselom vodom i malo ulja.
Fil stavite na početak kore i onda rolajte što čvršće.
Tako radite dok imate kora i fila, stavite rolatiće u pleh i premažite ih otopljenim margarinom i poprskajte kiselom vodom. Pecite na oko 180C oko 25 minuta dok ne porumene.
Pitu sa krompirom pravim slično osim što kada je luk izdinstan dodam mu izrendani krompir i sklonim sa ringle (kromir termički ne obrađujem). Posolim, pobiberim (dosta bibera) malo aleve paprike i pečem malo duže nego pitu sa kupusom.
Posne pihtije
Ove pihtije možete praviti od onoga što vam se nađe u kući. Igrajte se i isprobavajte razne varijante.
Seckano
povrće: šargarepa, krompir, karfiol, grašak... iseckajte povrće na kockice i
skuvajte. Ako imate, dodajte i posnu supu u kocki. (osim povrća možete koristiti i seckanu ribu-filete). Poređajte kuvano povrće u
kalup pa ga pospite sa malo peršuna ili mirođije.
Skuvajte 1 litar vode pa je pobiberite, posolite, dodajte timijan i malo belog luka u prahu.
50gr
želatina(posnog) razmutite u 250ml hladne vode. Kada je voda provrila
miserom polako mutite dodajući želatin dok se lepo ne sjedini i bude
skroz tečan.
Prelijte pripremljeni želatin preko povrća i ostavite da se skroz ohladi.
Svaka cast, prelepo
ОдговориИзбришиA gde su cigaret pitice od krompira, recept
ОдговориИзбришиRecept je napisan, uživajte :)
ИзбришиOho, baš si se potrudila za ove lepote, još uz toliko dečice! Svaka čast!!!
ОдговориИзбришиHvala Vesna, meni zaista nije teško jer uživam u svemu što radim a posebno u kuvanju. :)
ОдговориИзбришиOdlična su ti predjela!!!
ОдговориИзбришиNego čekam recept i za ove rolnice?
ОдговориИзбришиTe rolnice su u stvari cigaret pitice, recept je napisan, ako na njih mislis. :)
ИзбришиMe encantan estas recetas luce muy bonitas y exquisitaa.abrazos y abrazos.
ОдговориИзбришиMuchas gracias! :)
ИзбришиSUPER
ОдговориИзбришиZa Nastasiju cestitke za prekrasna prediela za posne slave <3
ОдговориИзбришиHvala, puno mi znači podrška! :)
ОдговориИзбришиodlican sajt, sve POHVALE
ОдговориИзбришиHvala puno Zorice :)
ОдговориИзбришиrecite mi molim vas koji je to postan želatin ako znamo da se on dobija iz kostiju životinja
ОдговориИзбриши