Znate sta - ako mogu ja, mozete i vi. Sasvim sam sigurna.
Stvarno se ne moze uporediti ovakav ukus pite, sa bilo kojim kupovnim korama.
Uopste nije tesko, vazno je samo da probate!
Stvarno se ne moze uporediti ovakav ukus pite, sa bilo kojim kupovnim korama.
Uopste nije tesko, vazno je samo da probate!
Od malo manje od kilograma brasna (tip 500 meko) i hladne vode umesiti meko testo, tek toliko da se ne lepi za prste. Dodajte kasicicu soli.
Kada se testo umesi (ne duze od 10 min), razvuce se malo sa oklagijom pa premaze uljem,
i ostavi da odstoji oko 20 min. Sto prekriti cistim pamucnim soljnjakom.
i ostavi da odstoji oko 20 min. Sto prekriti cistim pamucnim soljnjakom.
Razvuci polako prstima, malo po malo u krug. Ako se negde pocepa, nije vazno jer se to posle ne vidi.
Ono sto ostane od testa na krajevima iseci nozem ili iskidati tako da ostane samo tanki deo kore.
Razvuceno testo malo poprskati uljem.
Staviti fil po zelji (ja sam pravila sa krompirom) sa jedne i druge strane kore, a sredina neka ostane slobodna.
Urolati uz pomoc stoljnjaka jednu pa drugu stranu stranu.
Nozem preseci sredinu kore, da se dobiju dve iste.
Podmazati okrugao pleh uljem i uvijati u krug kao puzic pazljivo, jednu pa drugu koru.
Prijatno i uzivajte!
E svaka ti čast!
ОдговориИзбришиOvo su za mene španska sela, a tako volim da jedem ovakvu krompirušu!
Izgleda stvarno super!
Pozdrav!
Dušica Zimonjić
Nije uopste tesko, samo deluje dok ne probas...hvala Dusice :)
ОдговориИзбришиJa samo moram da kažem da pita izgleda fenomenalno.
ОдговориИзбришиAli, mene su učili da se pita potkuhava sa mlakom vodom (brže odmekne tijesto)
Kao i da se zajedno sa vodom doda i malo ulja (jufka se lepše razvlači i manje puca)
Još jedan savet.
Ako praviš burek-pitu sa mesom, u meso dodaj vode, da pita ne bi bila "suva"
Tako je.Na ½ kg.mljevenog mesa jedna manja soljica za kafu mlake vode.
ИзбришиEto, svako ima neki svoj recept ili neki sastojak za uspesno razvlacenje domacih kora. Svako na kraju nadje neku svoju zlatnu sredinu, uostalom bitno je da se na kraju dobija jedna dobra pita!
ОдговориИзбришиHvala na savetima :)
obozavam ovakve pite
ОдговориИзбришиpita je odlicna
ОдговориИзбришиJa sam odusevljena!
ОдговориИзбришиsvaka cast,mlada damo,ovo ni ja ne bih bolje napravila!samo napred!
ОдговориИзбришиHvala :)
ОдговориИзбришиovo izgleda fenomenalno!Odmah se bacam na pokusaj,ha,ha
ОдговориИзбришиprobacu da napravim pitu po tvom receptu. pozdrav
ОдговориИзбришиprobala sam da napravim kore za pitu po tvom recptu....i uspelo je...puno ti hvala...pozdrav od Nene
ОдговориИзбришиSuper Neno, bas mi je drago i nadam se da ste uzivali a da tebi nije bilo mnogo tesko!
ОдговориИзбришиPpzdrav! :)
uopste nije bilo tesko...nikada vise necu kupovati gotove kore...pozdrav...Nena
ИзбришиJORE SU MI SAVRSENE IZASLE. bOLJE SA HLADNOM VODOM. pozdrav gaga
ОдговориИзбришиevo rekoh dosta mi je italijanske testenine (muz italijan) sad cu nesto rusticno nase, domace, i razvih pitu i uvih pitu od praziluka, onda jednu od krompira i luka, a evo se pece i jedna sa brokolima. sa prazilukom je superrrrr hvala na receptu!!!
ОдговориИзбришиveceras cu da ga iznenadim i posluzim srpski pasulj i pitu! Bolje od toga, sta je!!! :)
ОдговориИзбришиMislim da ce posle domaće pite i pasulja zaboraviti paste i testeninu :)
ОдговориИзбришиHvala!
Pa ako moze sa hladnom vodom, u redu,ali mislim da se bolje razvlaci kad je mlaka voda i kad se doda samo malo ulja. Jos ako znate da testo skroz razvucete na oklagiju,e onda ste majstor, kao ja npr:) Salim se, al to tek treba da probate! Prednost je sto nema otpatka ,mislim ne secete krajeve,jer je cela kora tanko razvucena. Ali, kako god razvukli testo, sigurno da se nikakve kupovne kore ne mogu sa tim uporediti. Probajte, moze svako, sigurna sam.
ОдговориИзбришиVerujte, nije tako, ja sam pravila i sa toplom vodom, ali sad sam ovo probala, izvanredno je!
ИзбришиProbala sam sinoc , skupila sam hrabrosti i isla korak po korak ... i USPELOOO JEEEE !!!! Hvala !!! Jasmina iz NS-a :-)
ОдговориИзбришиEto, baš mi je drago da se isplatio trud!
ИзбришиHvala,nadam se da ce mi uspjeti barem iz 2-3 puta,s obzirom da je to za primorje "bauk".
ОдговориИзбришиHvala, upravo sam napravila testo po Vasem receptu, savrseno je! Hvala jos jednom!
ОдговориИзбришиPuno hvala na poverenju, zadovoljstvo je moje jer zaista volim ovo što radim!
ИзбришиPo ko zna koji put pravim, zapravo, od kada sam naucila da razvijam kore po Nastasjinom receptu nisam kupila one gotove ni jednom. Hvala ti draga Nastasja na nesebicnosti!!!
ОдговориИзбришиBravo, hvala Vama na tome što ste mi se javili sa povratnom informacijom. Ovakvi komentari zaista umeju da mi ulepšaju dan! Hvala još jednom :)
Избришиglatko brasno tip400?da li je to brasno u pitanju?na njemu pise da je za domace kore?
ОдговориИзбришиDa, tip 400. Pozdrav :)
ИзбришиSVE MI SE SVIĐA ŠTO JE DOMAĆE....PA I OVA PITA.IMATE LEPO IME (KAO MOJA ĆERKA).POZZZ.
ОдговориИзбришиHvala Dragana, pozdravite ćerku :)
Избришиa da li mogu kore da se razvuku od nekog drugog brasna, heljda, spelt, razenog I sl.????
ОдговориИзбришиNisam sigurna, jer nisam probala ali ne vidim razlog da ne mogu.
ИзбришиPredpostavljam da pitate za Hrono-pitu? Javite mi rezultat ako pokušate. Pozdrav!