Pohovane palacinke iz rerne

Dekorativne, ukusne a nisu masne, bar ne onoliko koliko bi bile da su przene u ulju. Jednako su ukusne i kada odstoje i ohlade se pa ih preporucujem kao koktel posluzenje uz svezu salatu i tartar sos.



Ispecite palacinke uobicajno.
Pomesajte krem sir i pavlaku i namazite svaku, dodajte rendani kackavalj i sunku.
Naravno, mozete ih napuniti i filom po vasem ukusu a ja jos predlazem i fil od mlevenog mesa, ili kombinaciju belog sira i spanaca, dinstane piletine sa pecurkama.....)


Preklopite svaku stranicu da dobijete pravougaoni ''jastucic'':




Svaki jastucic od palacinki umocite sa obe strane u umucena jaja (2 jaja su dovoljna za otprilike 10 palacinaka) pa u prezle, sa jedne i druge strane.
Znaci - jaja i prezle, bez brasna.
Redjajte ih na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje ili alu folijom.
Pecite ih na oko 190-200C oko 25 minuta dok lepo ne porumene.

Prijatno!

20 коментара:

  1. Gago ne bi mogla ni 2 da pojedes, ali dobro vazna je volja hahaha
    Ljubim te, samo kazi kad stizes, bice!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovako mogu da ih jedem sa majonezom, a da me ne grize savjest zbog viška masnoće.
    Samo sam jednom pohovala palačinke, ne volim da pržim, trpam u rernu sve što može ali ovog se nisam sjetila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih volim i tradicionalno pohovane u ulju, nije bas da mi smeta ali posto su jednako ukusne i ovako sada ih radje spremam u rerni. :)

      Избриши
  3. Meni su pohovane palačinke strava a ja iako biber ne jedem ne mogu njih da zamislim bez njega. Ja sam za onu varijatu u dubokom dubokom ulju onako sa viškom kalorija ali vidiš ne bi se setila da ih gurnem u rernu.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман17. јул 2012. 00:33

    Nastoooo, pravila sam ih sinoc sa sirom i zeljem, preukusne su i zaista uopste nisu masne. Hvala!

    ОдговориИзбриши
  5. Jako dobro izgledaju ! Ova palačinka i salata, odličan ručak !

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман18. јул 2012. 12:29

    divne su...dali se tako mpze pohati i meso hvala

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман24. јул 2012. 10:26

    Vi to stvarno tako jedete, iz pećnice?
    Ne pazim na zdravu prehranu pa svaki tjedan svašta pržim u dubokoj masnoći. No, zbog nedostatka vremena, a po uzoru na ovaj recept jučer sam palačinke ugurala u pećnicu. Rezultat se nikome nije svidio.
    To jest bilo termički obrađeno, ali to veze nema s pohanim palačinkama, jasno mi je da bi bilo glupo očekivati da nešto pečeno u pećnici bude isto, ili barem slično, nečemu prženom u dubokoj masnoći, ali iznenadilo me kako se to baš nikome nije sviđalo. Za ručak su ih jedva taknuli, radije su jeli kruh i juhu. Ja sam rekla da za večeru ne spremam ništa drugo jer imaju te palačinke - pa su si svi za večeru pekli jaja, a te pelačinke iz pećnice smo bacili. Moji će se očito držati samo palačinki pohanih u dubokoj masnoći.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je zao sto se nikome nisu svidele i sto su zavrsile u smecu :( ... to je jos jedan primer koliko se ukusi razlikuju i kako nismo svi isti.
      Stvarno ih tako jedemo i zaista uzivamo... :)

      Избриши
  8. I ja sam pravila na ovaj način i tikvice, i belo meso i palačinke. Ne treba očekivati isti ukus kao i kada ih pečemo u ulju, ali su preukusne i na ovaj način. Moji sada traže da ih stalno pečem. Sve je to individualno.
    I još apropo bacanja hrane..meni je to prosto greota..treba da kupite nekog psa...

    ОдговориИзбриши
  9. Ne znam jel se ovaj komentar o bacanju hrane odnosio na mene koja sam napisala da smo ih bacili, ali da napomenem: immamo i psa i mačke. Probala sma im dati majušni komadić: niti pas i niti jedna mačka nisu taknula te nazovi-palačinke, samo su prezirno frknuli na to. A nemam namjeru kupovati specijaliziranog psa koji jede palačinke iz pečnice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja mislim da si ti tvoje ljubimce malo vise razmazila pa jedu samo przeno i to na ulju.... pa oni su pravi hedonisti!
      Bas si me nasmejala kod "specijaliziranog psa koji jede samo palacinke iz pecnice" kod tebe se vise ne bi najeo.... :)

      Избриши
  10. Анониман18. мај 2013. 09:53

    Gospodja koja je morala da baci palacinke po ovom receptu,verovatno je vrlo specijalizirana domacica!!!!!!PALACINKE SU ODLICNE JA IH STALNO PRAVIM

    ОдговориИзбриши