Zaslužuje novi topic jer višnje su te koje daju sasvim drugu dimenziju ovom kolaču-torti pa mi je prosto žao da ostane neprimećena. Pravila sam je po o mom receptu za Karpate ovde. Sve je isto, osim što sam ovaj put napravila duplu meru žutog fila i naravno, dodala krem od višanja.
Krem od višanja:
- Sipati oko 600 ml vode pa dodati oko 600 gr visanja, 100 gr secera (ili vise ako volite sladje) i pustiti da provri.
- Posebno umutiti 3 kasike gustina sa malo vode (kao za puding, da nema grudvica).
- Skloniti sa vatre provrele visnje i lagano umesati gustin.
- Ostaviti da se ohladi.
- Redjati: kora, zuti fil, visnje, slatka pavlaka, kora.
Auuu Nasto kako ovo dobro izgleda!!!
ОдговориИзбришиDivno izgleda!!! Jos nisam pravila karpate, a dugo su mi na listi...
ОдговориИзбришиOdličan kolač, dobro rashlađen sigurno jako fino ide u ove toplije dane, rado bih se počastila :)
ОдговориИзбришиOvo ti je Nasti vrh!
ОдговориИзбришиHvala! :)
ОдговориИзбришиSuper kremast i voćni kolač...
ОдговориИзбришиHvala Zoro!
Избриши