Pasta sa tikvicama

 Eto sta za rucak...



Potrebno je:
  •  oko 800 gr tikvica (ili jedna velika)
  • 400-500 gr testenine ili spageta
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • 200 gr krem sira za mazanje (sa oko 40% ml. masti) ja koristim A la Kajmak
  • 3 cena belog luka
  • 50 gr putera i malo maslinovog ulja
  • parmezan po ukusu


Obariti testeninu.
Izrendati tikvice na onaj najsitniji deo. Mozete da ih usitnite i u multiparktiku, tako je jos brze.



Izdinstati tikvice na oko 50 gr putera i malo maslinovog ulja. 
Poklopiti i pustiti na srednjoj vatri da se dinstaju dok tikvice ne puste vodu, sto je  oko 10 minuta. 
Otklopiti i krckati jos malo dok se tikvice ne pretvore u kasu  a to je jos 10-ak minuta.
Dodati sitno seckani beli luk, krem sir, pavlaku za kuvanje i kasicicu soli. 
Krckati jos par minuta pa ih sjediniti sa kuvanom testeninom i lepo promesati.
Na kraju po ukusu posuti parmezanom (u mom slucaju je to po prilicno )




2 коментара: