Dekorativne, ukusne a nisu masne, bar ne onoliko koliko bi bile da su przene u ulju. Jednako su ukusne i kada odstoje i ohlade se pa ih preporucujem kao koktel posluzenje uz svezu salatu i tartar sos.
Ispecite palacinke uobicajno.
Pomesajte krem sir i pavlaku i namazite svaku, dodajte rendani kackavalj i sunku.
Naravno, mozete ih napuniti i filom po vasem ukusu a ja jos predlazem i fil od mlevenog mesa, ili kombinaciju belog sira i spanaca, dinstane piletine sa pecurkama.....)
Preklopite svaku stranicu da dobijete pravougaoni ''jastucic'':
Svaki jastucic od palacinki umocite sa obe strane u umucena jaja (2 jaja su dovoljna za otprilike 10 palacinaka) pa u prezle, sa jedne i druge strane.
Znaci - jaja i prezle, bez brasna.
Redjajte ih na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje ili alu folijom.
Pecite ih na oko 190-200C oko 25 minuta dok lepo ne porumene.
Prijatno!
Pet-šest komada. Može! Odmah! :)
ОдговориИзбришиGago ne bi mogla ni 2 da pojedes, ali dobro vazna je volja hahaha
ОдговориИзбришиLjubim te, samo kazi kad stizes, bice!
Fiiiiiiiiinooooooooooooooooooooo
ОдговориИзбришиOvako mogu da ih jedem sa majonezom, a da me ne grize savjest zbog viška masnoće.
ОдговориИзбришиSamo sam jednom pohovala palačinke, ne volim da pržim, trpam u rernu sve što može ali ovog se nisam sjetila.
Ja ih volim i tradicionalno pohovane u ulju, nije bas da mi smeta ali posto su jednako ukusne i ovako sada ih radje spremam u rerni. :)
ИзбришиMeni su pohovane palačinke strava a ja iako biber ne jedem ne mogu njih da zamislim bez njega. Ja sam za onu varijatu u dubokom dubokom ulju onako sa viškom kalorija ali vidiš ne bi se setila da ih gurnem u rernu.
ОдговориИзбришиNastoooo, pravila sam ih sinoc sa sirom i zeljem, preukusne su i zaista uopste nisu masne. Hvala!
ОдговориИзбришиDa i meni je to jedan od omiljenih filova inace.
ИзбришиJako dobro izgledaju ! Ova palačinka i salata, odličan ručak !
ОдговориИзбришиHvala Branka :)
Избришиdivne su...dali se tako mpze pohati i meso hvala
ОдговориИзбришиNaravno, sve sto se inace pohuje u masnoci moze i u rerni.
ИзбришиVi to stvarno tako jedete, iz pećnice?
ОдговориИзбришиNe pazim na zdravu prehranu pa svaki tjedan svašta pržim u dubokoj masnoći. No, zbog nedostatka vremena, a po uzoru na ovaj recept jučer sam palačinke ugurala u pećnicu. Rezultat se nikome nije svidio.
To jest bilo termički obrađeno, ali to veze nema s pohanim palačinkama, jasno mi je da bi bilo glupo očekivati da nešto pečeno u pećnici bude isto, ili barem slično, nečemu prženom u dubokoj masnoći, ali iznenadilo me kako se to baš nikome nije sviđalo. Za ručak su ih jedva taknuli, radije su jeli kruh i juhu. Ja sam rekla da za večeru ne spremam ništa drugo jer imaju te palačinke - pa su si svi za večeru pekli jaja, a te pelačinke iz pećnice smo bacili. Moji će se očito držati samo palačinki pohanih u dubokoj masnoći.
Bas mi je zao sto se nikome nisu svidele i sto su zavrsile u smecu :( ... to je jos jedan primer koliko se ukusi razlikuju i kako nismo svi isti.
ИзбришиStvarno ih tako jedemo i zaista uzivamo... :)
I ja sam pravila na ovaj način i tikvice, i belo meso i palačinke. Ne treba očekivati isti ukus kao i kada ih pečemo u ulju, ali su preukusne i na ovaj način. Moji sada traže da ih stalno pečem. Sve je to individualno.
ОдговориИзбришиI još apropo bacanja hrane..meni je to prosto greota..treba da kupite nekog psa...
Ne znam jel se ovaj komentar o bacanju hrane odnosio na mene koja sam napisala da smo ih bacili, ali da napomenem: immamo i psa i mačke. Probala sma im dati majušni komadić: niti pas i niti jedna mačka nisu taknula te nazovi-palačinke, samo su prezirno frknuli na to. A nemam namjeru kupovati specijaliziranog psa koji jede palačinke iz pečnice.
ОдговориИзбришиJa mislim da si ti tvoje ljubimce malo vise razmazila pa jedu samo przeno i to na ulju.... pa oni su pravi hedonisti!
ИзбришиBas si me nasmejala kod "specijaliziranog psa koji jede samo palacinke iz pecnice" kod tebe se vise ne bi najeo.... :)
Ovo je savrseno
ОдговориИзбришиHvala, drago mi je! Volela bih i da se potpisete pa da Vas i oslovim imenom :)
ИзбришиGospodja koja je morala da baci palacinke po ovom receptu,verovatno je vrlo specijalizirana domacica!!!!!!PALACINKE SU ODLICNE JA IH STALNO PRAVIM
ОдговориИзбриши