Otkrila sam pravu svrhu mog aparata za palačinke. Pola sata i pita je gotova!
Ja sam koristila mešavinu heljdinog brašna ali ako kupite čisto heljdino brašno onda ga pomešajte sa pšeničnim belim u razmeri 1:1
Napravite palačinke na uobičajan način. Ja ih uvek pravim odokativnom metodom i nikada ne koristim mikser već običnu žicu za mućenje.
Aparat za palačinke mi se pokazao kao idealan za ovakva slana jela. Palačinke su deblje nego obične a veličina je taman veličine mog okruglog pleha.
Ispecite palačinke pa ih filujte sa oko oko 300gr belog sira koji ste izmrvili i pomešali sa 3-4 jaja 1 dl ulja ako imate malo pavlake i jogurta. Trebalo bi da dobijete žitku smesu koju po potrebi dosolite.
Ukoliko imate zelje, blitvu ili spanać slobodno ih ubacite u pripremljeni fil od sira.
Ređajte palačinku pa fil i tako dok ne potrošite sav materijal ali ostavite deo fila za prelivanje.
Isecite pitu na kocke pa je prelijte sa ostatkom fila i pecite na oko 180C dok ne porumeni.
Joj, ovo je sigurno ukusno a ja nisam nikada probala. Zavidim ti na aparatu, ja ga nemam a ne umem baš da pečem palačinke XD. Divna ti je pita.
ОдговориИзбришиTajana zaista je ukusno i drugačije. Aparat mi zaista znači jer sa takvim palačinkama osim ove pite super uspevaju i razne punjene pa pohovane palačinke. Standardne slatke i ja ipak najviše volim da pečem na tiganju.
ИзбришиOvo divno izgleda. A, i dobro si se dosetila, svaka ti cast. Stvarno fino!
ОдговориИзбришиHvala Nale :)
ИзбришиPredivno nemam reci ... U nekim krajevima ova pita je poznatija kao REDENICA ...
ОдговориИзбришиEto, još jedno ime preukusnog jela. Redenica mi se još više sviđa. Hvala Dušane :)
ОдговориИзбриши