Pola podvarak a pola sarma. Šta god da više volite uživaćete jer ovo je pravi gurmanluk!
Potrebno je:
- Manja glavica kiselog kupusa-ribanca
- Oko 500 gr mešanog mlevenog mesa
- Oko 300 - 400 gr suve slanine
- 1 šoljica pirinča
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 4-5 velike kašike masti
- biber
U većoj šerpi izdinstajte na rebarca iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mu sitno seckanu slaninicu i par minuta na laganoj vatri ostavite da počne polako da se topi. Dodajte mleveno meso, pirinač,dobro sjedinite i krčkajte desetak minuta dok mleveno meso ne bude gotovo.
Ubacite ribanac i nalijte sa oko 2 -3 čaše vode, 5-6 zrna bibera, poklopite, smanjite vatru i krčkajte sve zajedno oko 1 sat.
Tepsiju dobro namastite sa 2 pune kašike masti pa prokuvan ribanac izručite u nju i pospite alevom paprikom. Preko rasporedite još 2-3 kašike masti (možete slobodno i 3 jer kiseo kupus mnogo voli masnoću), poklopite (ako nemate poklopac za tepsiju, poslužite se aluminijumskom folijom i pecite u rerni na oko 170C oko 3 sata. Pred kraj skinite poklopac pa ostavite da se zapeče.
Idealan prilog uz ovaj podvarak je pire krompir, ali nemojte da vas mrzi da ga sami napravite. Onaj iz kesice nije idealna zamena a i greota je skrnaviti ovako bogovsko jelo.
Prijatno!
Oooo, baš interesantna priprema:) Ne može da ne bude ukusno!
ОдговориИзбришиSigurna sam da je ova kombinacija odlična, ja pravim pitu u ovoj kombinaciji i znam kako je ukusna. Prijatno!!
ОдговориИзбришиNisam ni pomislila na pitu sa ovim filom. Sobzirom da da ja obožavam pitu sa kiselim kupusom sigurna sam da bi mi se i ovakva svidela. Super ideja!
ИзбришиRanije sam stalno pravila takav podvarak, i bude super, pola sarma, pola podvarak ;)
ОдговориИзбришиE,svaka ti čast! Odusevila sam se receptom...ekspres sarma...jedva cekam da pristigne kupus....
ОдговориИзбришиHvala svima :)
ОдговориИзбриши