Ako volite pitu sa mesom, ova će vas oduševiti jer je drugačija i dekorativnija od onih na koje smo navikli. Nije komplikovano a vredi svakog minuta vašeg vremena.
Potrebno je:
- 14 listova kora za pitu
- 600 gr mešanog mlevenog mesa
- oko 500gr praziluka
- 1 manja glavica crnog luka
- začini
Posebno umutite 5 jaja sa 1dl ulja. U tu smesu ako volite dodajte peršun.
Na dno velikog pleha stavite jednu koru pa je premažite mešavinom jaja i ulja. Preko nje stravite drugu koju premažete istom mešavinom.

Posebno premažite još jednu pa preko nje drugu koru i na ivicu po dužini sipajte izdinstano meso.
Uvite u rolat. Potrebno vam je 6 takvih rolata od po dve kore. Svaki rolat premažite mešavinom jaja i ulja.
Poređajte 3 rolata, na njih na sredinu stavite 2 rolata pa na vrh jedan rolat.

Pecite na oko 180C oko pola sata dok vam rolat lepo ne porumeni.
Pre nego što ga isečete ostavite ga da se lepo ohladi.
Na ovaj način možete napraviti i pitu sa sirom, višnjama ili koju već volite. Prijatno!
Prelepo, svaka cast
ОдговориИзбришиPravila sam je i stvarno je i ukusna i dekorativna.Ti si je napravila savršeno.
ОдговориИзбришиOdlična ideja! Pitu s mesom radim upravo tako, po jednom starom receptu Cuneta Gojkovića (pjevač), a dodatak poriluka mora da je jako dobar.
ОдговориИзбришиSuper je :)
ОдговориИзбришиOvo je vrhunski recept i divan tutorijal.Preuzmi nagradicu sa mog bloga:))
ОдговориИзбришиhttp://zena.blic.rs/recepti/Predjela/20554/Piramida-pita-sa-mesom
ОдговориИзбришиMislim da je neko maznuo tvoj recept, sa sve slikama :-(,pogledaj link
Hvala puno, sada sam im napisala komentar ali sumnjam da ce ista uraditi povodom toga...Hvala jos jednom! Pozdrav :)
ИзбришиReci mi , da li je izvodljivo ovako napraviti neku posnu pitu?Pretpostavljam da ova smesa jaja, povezuje rolate I cini presek cvrstim, ne znas li kako bi to funkcionisalo u posnoj varijanti, cime bi moglo da se poveze? Hvala :*
ОдговориИзбришиSigurna sam da je izvodljivo ali u pravu si za to da jaja ipak lepo povezuje i ucvrscuje smesu. Kada pravim posne pite ipak ih motam kao rolate bas iz tog razloga. Nisam pametna cime bi ih povezala....bas sam ti pomogla :)))
ИзбришиPozdrav!
:) Juce sam pitalazasavet svekrvu (profi kuvara) kaze, vredelo bi probati za rastvorenim gustinom, mada misli da I bez njega nebi trebalo da bude problema. Rizikovacu i napraviti posnu varijantu za sv. Nikolu, pa bude li valjalo, kacim sliku :) Hvala u svakom slucaju.
ИзбришиDa, ima logike to sa gustinom, mozda i malo biljne pavlake...Bas me interesuje kako ce ispasti, drzim ti fige i cekam slike!
ИзбришиNajbolja je. Pravim je za svaku slavu, rođendana i najviše se pojede od sve drugo i svi pitaju za recept.
ОдговориИзбриши