Ako volite pitu sa mesom, ova će vas oduševiti jer je drugačija i dekorativnija od onih na koje smo navikli. Nije komplikovano a vredi svakog minuta vašeg vremena.
Potrebno je:
- 14 listova kora za pitu
- 600 gr mešanog mlevenog mesa
- oko 500gr praziluka
- 1 manja glavica crnog luka
- začini
Posebno umutite 5 jaja sa 1dl ulja. U tu smesu ako volite dodajte peršun.
Na dno velikog pleha stavite jednu koru pa je premažite mešavinom jaja i ulja. Preko nje stravite drugu koju premažete istom mešavinom.
Posebno premažite još jednu pa preko nje drugu koru i na ivicu po dužini sipajte izdinstano meso.
Uvite u rolat. Potrebno vam je 6 takvih rolata od po dve kore. Svaki rolat premažite mešavinom jaja i ulja.
Poređajte 3 rolata, na njih na sredinu stavite 2 rolata pa na vrh jedan rolat.
Na kraju lepo podignite stranice kora koje ste prvo stavili na pleh. Obilno premažite mešavinom jaja i ulja.
Pecite na oko 180C oko pola sata dok vam rolat lepo ne porumeni.
Pre nego što ga isečete ostavite ga da se lepo ohladi.
Na ovaj način možete napraviti i pitu sa sirom, višnjama ili koju već volite. Prijatno!
Prelepo, svaka cast
ОдговориИзбришиPravila sam je i stvarno je i ukusna i dekorativna.Ti si je napravila savršeno.
ОдговориИзбришиOdlična ideja! Pitu s mesom radim upravo tako, po jednom starom receptu Cuneta Gojkovića (pjevač), a dodatak poriluka mora da je jako dobar.
ОдговориИзбришиSuper je :)
ОдговориИзбришиOvo je vrhunski recept i divan tutorijal.Preuzmi nagradicu sa mog bloga:))
ОдговориИзбришиhttp://zena.blic.rs/recepti/Predjela/20554/Piramida-pita-sa-mesom
ОдговориИзбришиMislim da je neko maznuo tvoj recept, sa sve slikama :-(,pogledaj link
Hvala puno, sada sam im napisala komentar ali sumnjam da ce ista uraditi povodom toga...Hvala jos jednom! Pozdrav :)
ИзбришиReci mi , da li je izvodljivo ovako napraviti neku posnu pitu?Pretpostavljam da ova smesa jaja, povezuje rolate I cini presek cvrstim, ne znas li kako bi to funkcionisalo u posnoj varijanti, cime bi moglo da se poveze? Hvala :*
ОдговориИзбришиSigurna sam da je izvodljivo ali u pravu si za to da jaja ipak lepo povezuje i ucvrscuje smesu. Kada pravim posne pite ipak ih motam kao rolate bas iz tog razloga. Nisam pametna cime bi ih povezala....bas sam ti pomogla :)))
ИзбришиPozdrav!
:) Juce sam pitalazasavet svekrvu (profi kuvara) kaze, vredelo bi probati za rastvorenim gustinom, mada misli da I bez njega nebi trebalo da bude problema. Rizikovacu i napraviti posnu varijantu za sv. Nikolu, pa bude li valjalo, kacim sliku :) Hvala u svakom slucaju.
ИзбришиDa, ima logike to sa gustinom, mozda i malo biljne pavlake...Bas me interesuje kako ce ispasti, drzim ti fige i cekam slike!
ИзбришиNajbolja je. Pravim je za svaku slavu, rođendana i najviše se pojede od sve drugo i svi pitaju za recept.
ОдговориИзбриши