Suskavi rolat sa jagodama

Ovo je jedan od recepata koji mi je "legao" onako, na prvo citanje a i pogled. Ima samo 3 sastojka koji se medju sobom savrseno slazu i doponjuju. Jagode, slatka pavlaka i hrskava kora od belanaca. Savrseno jednostavno!
Potrebno je:
  • 6 belanaca
  • 1,5 solje secera
  • 500 ml slatke pavlake
  • oko 500 gr jagoda

Ukljuciti rernu na 170C.
Dobro umutiti belanca u cvrst sne dodajuci postepeno secer i na vrh noza soli.
U pleh od rerne staviti papir za pecenje i posuti ga prah secerom.
Usuti umucena belanca i poravnati.
Peci ih na 170C oko15 min zatim smanjiti na 150 i peci jos 15ak minuta.
Vazno je da kora spolja bude hrskava a unutra mekana, nikako je ne prepeci.
Kada je kora gotova, izvaditi je iz pleha i staviti je na cistu kuhinjsku krpu,
koju ste isto posuli prah secerom.
Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme, umutiti slaku pavlaku, po ukusu je zasladiti.
Sipati slatku pavlaku uz duzi kraj kore od belanaca, na otprilike malo manje nego polovinu.
Staviti jagode koje ste isekli na polovine i cetvrtine pa pazljivo zaviti rolat.
Ukrasiti ostatkom slatke pavlake i jagodama.
Ostaviti da se dobro ohladi.


7 коментара:

  1. mljac...
    a jel mora bas cista kuhinjska krpa :lol:

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман18. мај 2011. 07:42

    Brzo i jednostavno a odlicna poslastica!jedva ce kam maline pa da i sa njima probam sigurno ce biti isto tako ukusna!

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da super ide sa bilo kojim bobicastim vocem :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман18. мај 2011. 13:33

    Koliko tacno secara ,kolika solja ?Kolika tepsija odgovara ovoj kolicini kore ?
    Hvala puno .

    ОдговориИзбриши
  5. Ona standardna solja za belu kafu ili caj. To je otprilike 2 dcl i malo vise.
    Za ovu koru odgovara onaj veliki pleh koji se dobije uz rernu. Ja sam dobila 3 takva pleha.
    Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши