Jos jedan od mnogo recepata za ove "kiflice". Nema neke velike razlike osim sto se lakse i brze prave od standardnih kiflica. Polovinu zamrznem, tako da su izdasne i koriste se 2 puta :)
Potrebno je:
- 800 gr brasna
- 1 soljica ulja
- 1 kasika soli
- 1/2 litre mleka
- 1 kvasac
- 3 kasike secera
- 125 gr putera
- sir
- 3 zumanca
Zamesiti testo sa ostalim sastojcima i ostaviti na toplom da se testo udvostruci.
Umutiti puter i zumanca a testo premesiti i podeliti na dve jufke.
Razvuci oklagijom pravougaonik pa ga premazati mesavinom zumanaca i putera,
narendati sir i uviti u rolat.
Nozem seci rolat u cik-cak pa redjati u pleh na koji ste stavili pek papir.
Ostaviti ih u plehu jos 10-15 minuta, posuti ih susamom i peci na 180C dok ne porumene.
Ponoviti isto i sa drugom jufkom.
najlepse kiflice...poz Dejana
ОдговориИзбришиbas se lako prave
ОдговориИзбришиVolim takve stvarčice, radim ovakve kifle po sličnom receptu, ali zabilježit ću i ovaj, uvijek dobro dođe neka malo drugačija varijanta recepta:)
ОдговориИзбришиHvala, ideja nikada dosta! :)
ОдговориИзбриши