Palacinke u vinskom satou

Sto se mene tice, palacinke pripremljene na ovaj nacin su pravi specijalitet kome mogu da pozavide sve ostale palacinke, jer su ove za 2 klase iznad njih... ne, ove su klasa za sebe. 
Sve sam vam rekla.

Napravite palacinke na uobicajan nacin i nafilujte ih mlevenim orasima i secerom pa ih preklopite.
Za krem od vina vam je potrebno:
  • 2 dl belog vina
  • 100 gr secera
  • 4 jaja
  • 2 vanilin secera (ako imate Burbon vanilu jos bolje)
  • 1 kasicica pudinga od vanile (ili jedna ravna kasika brasna)
Umutiti 4 belanca sa mrvicom soli i 50 gr secera u scvrst sne i ostavite sa strane.
U posebnoj ciniji umutiti 4 zumanca sa 50 gr secera i vanilin secerom, dok zumanca ne postanu penasta i svetlo zuta. Dodajte kasicicu pudinga (ili brasno) i, polako muteci, belo vino.
Presuti smesu od zumanaca u serpu i na najtisoj vatri (ovo bi trebalo raditi na pari ali mozete i ovako) mesati dok ne pocne da se zgusnjava. Pazite da ne provri vec odmah sklonite sa vatre.
U vruc krem od zumanaca odmah i polako varjacom umesajte belanca.
Servirajte palacinku koju ste prelili satoom i obilno posuli orasima.
Ko voli, orahe moze da zameni bademima ili lesnicima.


6 коментара: