Jos jedna verzija igranja sa palacinkama. Od klasike mi je jedino lepse ono sto to nije.
Cak i sa malim izmenama.
Prvo na uobicajan nacin ispeci palacinke, pa ih nafilovati sa mlevenim orasima i secerom.
Poredjati ih u vatrostalnu i zaliti mesavinom od 3 jaja, 2 dl mleka,
secera po ukusu (ja stavim žuti)
i oraha po ukusu takođe.
Obilno pospite vanilin šećerom.
Ko voli može dodati malo suvog grožđa.
Moram da podelim jednostavan recept za tzv zapecene palacinke. Jednostavno, a fenomenalno je. Dakle, palacinke posipate orasima i sa malo secera. Urolate i redjate u pleh u dva reda.Zalijete mlekom u koji ste dodali secer i vanilin secer i pecete dok se ne uhvati fina korica po vrhu. Mleka mora biti toliko da palacinke bukvalno plivaju u njemu, jer dosta ispari dok se ispece.
ОдговориИзбришиOdlicni su , tako ih i ja pravim .
ОдговориИзбриши