- 500gr. kora za pitu
- 10-15 listova zelja
- 200gr kajmaka
- 300 gr sira
- 4 jaja
- 3 kasike masti
- 2 dl vode
- soli po ukusu
Fil: Operete listove zelja i 1 minut ih prokuvate i iseckajte(ja ih stavim u secka)
Pomesajte ih sa jajima sirom i kajmakom.Posolite ako sir nije slan.
Okruglu tepsiju podmazete sa malo masti.
Prokuvate 3 velike kasike masti sa 2 dl vode i malo soli
2 kore stavite na dno, da ivice ostanu napolju, i poprekajte kasikom sa mesavinom masti i vode.
Sledeca kora fil, pa preko opet 3 kore malo naguzvane(kao harmonika) koje poprskate opet sa mesavinom masti i vode, opet kora pa fil...
Na kraju ostavite 2 kore koje stavite na vrh, i lepo ususkajte pitu.
Prelijte sa ostatkom vode i masti i pecite na 220 min oko pola sata,
onda izvadite pleh i obrnite pitu (ono sto je bilo okrenuto dole da bude gore), vratite i pecite joj 10 min.
Pomesajte ih sa jajima sirom i kajmakom.Posolite ako sir nije slan.
Okruglu tepsiju podmazete sa malo masti.
Prokuvate 3 velike kasike masti sa 2 dl vode i malo soli
2 kore stavite na dno, da ivice ostanu napolju, i poprekajte kasikom sa mesavinom masti i vode.
Sledeca kora fil, pa preko opet 3 kore malo naguzvane(kao harmonika) koje poprskate opet sa mesavinom masti i vode, opet kora pa fil...
Na kraju ostavite 2 kore koje stavite na vrh, i lepo ususkajte pitu.
Prelijte sa ostatkom vode i masti i pecite na 220 min oko pola sata,
onda izvadite pleh i obrnite pitu (ono sto je bilo okrenuto dole da bude gore), vratite i pecite joj 10 min.
Obavezno sluziti i jogurt, prijatno!
Uh, ovaj burek... Ubili smo se od njega porodično (tj. nas dvoje - za više nije ostalo :)))) )
ОдговориИзбришиVi mozete kad ste viti ko jele :)
ОдговориИзбриши