Potrebno je:
Krompir oljustiti i iseci na kolutove debljine oko 1 cm.
U serpu sipati mleko, slatku pavlaku, krompir, glavicu ociscenog crnog luka,
- 1 kg krompira
- 1 1/2 soljice mleka (punomasnog)
- 60 gr. putera
- 1 slatka pavlaka
- 2 cesnja belog luka
- 1 glavica mnjeg crnog luka (ne seckati ga)
Krompir oljustiti i iseci na kolutove debljine oko 1 cm.
U serpu sipati mleko, slatku pavlaku, krompir, glavicu ociscenog crnog luka,
2 cesnja isceckanog belog i posoliti.
Kuvati dok ne provri, a zatim malo smanjiti i povremeno promesati.
Voditi racuna da se krompir ne raspadne.
(Krompir se u mleku mnogo brze skuva nego u vodi).
Kada je kuvan, izvaditi glavicu crnog luka i baciti je a krompir i sav krem usuti u predhodno puterom podmazan pleh. Ostatak putera iseckati na krompir.
Peci u rerni na 250C oko 15-20 min. da se krem lepo podigne i da se uhvati fina res korica.
Kada je gotov izvaditi ga i ostaviti jos oko 15 min. dok krompir upije sav krem.
Kuvati dok ne provri, a zatim malo smanjiti i povremeno promesati.
Voditi racuna da se krompir ne raspadne.
(Krompir se u mleku mnogo brze skuva nego u vodi).
Kada je kuvan, izvaditi glavicu crnog luka i baciti je a krompir i sav krem usuti u predhodno puterom podmazan pleh. Ostatak putera iseckati na krompir.
Peci u rerni na 250C oko 15-20 min. da se krem lepo podigne i da se uhvati fina res korica.
Kada je gotov izvaditi ga i ostaviti jos oko 15 min. dok krompir upije sav krem.
Molim da se naslov promeni u "Nastin krompir", kako je poznat širom interneta. :)
ОдговориИзбришиToliko zarazno jelo... mljac!
Evo menjam :)
ОдговориИзбришиE tako! :D
ОдговориИзбриши