Jednu glavicu karfiola rasparcati i staviti u vodu
u koju smo dodali mrvicu sirceta (da bi karfiol ostao beo) da se kuva.
Za to vreme, proprziti na malo putera 1 kasiku brasna (paziti da ne potamni)
i dodati sitno seckanu sargarepu, paskanat, manju glavicu crnog luka (prepoloviti je samo) i celer.
Dinstati na tihoj vatri.
Kada je karfiol kuvan propasirati ga (ja koristim secko)
i staviti u serpu u kojoj se dinsta povrce i dodati jos malo vrele vode (otprilike).
Dodati po ukusu soli i malo belog bibera .
Kada je corbica gotova, skloniti sa vatre izvaditi celer i luk, zaciniti je sa umucenim jajetom,
1 dl kisele pavlake i oko 400 ml punomasnog mleka (to sve zajedno umesati)
Skloniti sa vatre i dodati seckani persun.
u koju smo dodali mrvicu sirceta (da bi karfiol ostao beo) da se kuva.
Za to vreme, proprziti na malo putera 1 kasiku brasna (paziti da ne potamni)
i dodati sitno seckanu sargarepu, paskanat, manju glavicu crnog luka (prepoloviti je samo) i celer.
Dinstati na tihoj vatri.
Kada je karfiol kuvan propasirati ga (ja koristim secko)
i staviti u serpu u kojoj se dinsta povrce i dodati jos malo vrele vode (otprilike).
Dodati po ukusu soli i malo belog bibera .
Kada je corbica gotova, skloniti sa vatre izvaditi celer i luk, zaciniti je sa umucenim jajetom,
1 dl kisele pavlake i oko 400 ml punomasnog mleka (to sve zajedno umesati)
Skloniti sa vatre i dodati seckani persun.
Нема коментара:
Постави коментар