Jedna od onih poslastica "promuckaj pa prospi". Lepo se slaze nezni ukus narandze sa cokoladom i kremastim grizom. Neobican na oko a savrseno ukusan za nepce, takav je!
Potrebno je:
- 1 litar mleka
- 10 kasika secera
- 10 kasika griza
- 50 ml cedjenog soka od narandze (to je otprilike sok od 2 manje narandze)
- 2 kasike narendane korice pomorandze
- 1 vanilin secer
- 3 kockice crne cokolade
(samo narandzasti deo) i vanilin secer, pa staviti na ringlu da se polako zagreva na srednjoj temperaturi.
Kada pocne da se zagreva mesati dok se masa ne zgusne.
U kalup za kuglof koji ste pokvasili, sipajte malo vise od pola krema sa grizom, a u ostatak stavite kockice cokolade, promesajte dok se ne istopi, pa sipajte preko krema od belog griza.
Ostaviti dok se skroz ne ohladi pa perevrnuti na tacnu i sluziti po zelji.
- Ako nemate kalup za kuglof, mozete koristiti bilo kakvu tepsiju ili pleh pa seci kocke.
- Pomorandze dobro oprati pre rendanja i cedjenja.
- Mozete ga praviti i bez dela sa cokoladom jer po originalnom receptu njega nema, vec sam ja malo improvizovala.
probala i odlicno je....
ОдговориИзбришиOvaj recept je pravo otkrovenje. Deca su ga pojela i trazila jos, hvala!
ОдговориИзбришиKada su deca zadovoljna i ja sam zadovoljna! :)
ОдговориИзбриши...i kuma je prezadovoljna,kao degustator!
ОдговориИзбришиSvaka čast na receptu :)
ОдговориИзбриши