Simona torta

Puslica kora:
  • 12 belanaca
  • 450 gr secera
  • sok od 1/4 limuna
1. Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 gr cokolade
2. Fil:
  • 12 zumanaca
  • 220gr secera
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 kasikica gustina
  • 1 vanilin secre
  • 1 litar mleka
  • 250 gr putera
  • 100 gr cokolade za kuvanje
3. Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 gr mlevenih lesnika
Kore:Umutiti 12 zumanaca kojima postepeno dodajete secer i na kraju limunov so. Podelite na 2 dela i ispecite 2 kore. Pecite ih prvih 15 minuta na 140C pa smanjite na 90C i pecite jos 1 sat.
1.fil: Polako zagrevajte slatku pavlaku i u nju izlomite cokoladu dok se skroz ne istopi (pazite da vam ne prokljuca mesajuci svo vreme na niskoj temperaturi). Kada se ohladi staviti u frizider da odstoji barem 5 sati a najbolje preko noci) Kada slatka pavlaka dobro ohladila umutite je mikserom dok se ne dobije gusca masa.
2.fil: Od 1 litre mleka odvojiti malo, dovoljno da se lepo sjedini puding, secer, gustin, zumanci. Ostalo mleko skuvati i kada provri dodati spremnu puding masu i otopljenu cokoladu, polako mesajuci oko 3 minuta, dok se lepo ne zgusne.
Kada se puding ohladi u njega umesati omeksali puter.
3. fil: uobicajno umutiti slatku pavlaku pa dodati mlevene lesnike i secera po ukusu.
Redjati: 1 kora + 1 fil + 2fil + 3 fil +  2 kora  pa opet isto.
Ukrasiti slagom ili slatkom pavlakom.



2 коментара:

  1. Анониман3. мај 2011. 09:35

    Uh sto ovo lepo izgleda ali je mnogo komplikovano. Ne znam da li bih se usudila.

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno nije toliko komplikovano koliko je potrebno malo vise vremena.
    Na kraju se ipak isplati :)

    ОдговориИзбриши