Ovaj kolač je prvenstveno omiljen deci jer je zanimljivog preseka, a i koje dete ne voli biskvit, puding i čokoladu?
Potrebno je:
6 jaja
5 supenih kašika vode
10 supenih kašika brašna
10 supenih kašika šećera
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 litar mleka
3 pudinga od čokolade ili karamele
10 supenih kašika šećera
250gr putera
Umutiti belanca u čvrst šam pa lagano dodajte jedno po jedno žumance, šećer, vodu i na kraju brašno u koje ste umešali jedan prašak za pecivo. Sipajte smesu u pleh od rerne (veći) koji ste obložili pek papirom i pecite na 180C nekih 20-25 minuta.
Kada se pečeni patišpanj prohladi isecite ga na kockice i stavite u veću vanglu ili činiju.
Puding skuvajte po upustvu u litri mleka sa šećerom, pa ga ostavite da se prohladi. Dodajte mu omekšali puter i sve zajedno lepo mikserom sjedinite. Odvojte 2-3 kašike fila za glazuru.
Topao fil sipajte preko seckanog patišpanja i lepo promešajte.
Smesu prespite u duguljasti kalup (ili neki manji, bilo kojeg oblika) koji ste obložili rastegljivom folijom.
Ostavite kolač u frižider na par sati minimum, da se lepo stegne.
Kada se kolač ohladio, prevrnite ga na tacnu i skinite foliju.
Na tihoj vatri otopite 100gr čokolade pa dodajte 2-3 kašike fila koji ste ranije odvojili i još 2 kašike ulja.
Kada se glazura lepo istopila i sjedinila, nafilujte kolač.
Prijatno!
odličan kolač. Lako se i priprema . Volim čokoladne kolače , a presek me je kupio.
ОдговориИзбришиHvala Sanja, tačno sam znala da ti voliš kolače ovog tipa :)
ОдговориИзбришиSuper jednostavno, i meni se sviđa :)
ОдговориИзбриши