Potrebno je:
- 600 gr posnog šlaga
- 600 ml hladne kisele vode
- oko 300 gr posnog mlevenog Plazma keksa
- 100 gr mlevenih lešnika ili oraha
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 5 kom Rum čokoladica
- plus 2 kesice posnog šlaga za dekoraciju
Za prvi fil: umutiti 300gr šlaga sa kiselom vodom pa dodati mleveni plazma keks i mlevene orahe/lešnike.
Oblikovati prvu koru rukama ili je staviti u kalup kojem se skidaju stranice. Staviti u zamrzivač dok ne umutite drugi fil.
Drugi fil: umutiti 300gr šlaga sa kiselom vodom pa dodajte izrendanu čokoladu za kuvanje i po potrebi još malo mlevenog Plazma keksa.
Izvadite prvi fil iz zamrzivača pa dodajte preko drugi fil.
Umutite šlag i dekorišite tortu pa izrendajte Rum štanglice.
Нема коментара:
Постави коментар