Pun pogodak sa tople letnje dane. Sočnu koricu upotpunjuje kremasti fil i svežina maline.
Apsolutno su svi bili oduševljeni iako mi se na prvo čitanje recepta činilo da je to još jedna od "običnih" Plazma torti koje ne podcenjujem ali ih ne svrastavam u isti koš sa pravim i konkretnim poslasticama već ih zovem kolačima i brzim desertima. Prvim zalogajem me je demantovala.
Potrebo je za koricu:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 3 žumanca
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 1,5 dl ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 2,5 dl hladnog mleka (iz frižidera)
- vanilin šećer
Fil:
- 4 kesice šlaga + mleko
- 8 dl kisele pavlake ili milerama
- 2 čaše šećera (kristal)
- 400 gr mlevene Plazme
- 100 gr čokolade za kuvanje
- oko 300-400gr malina
Treba joj oko 15-20 min da se ispeče a vi za svaki slučaj proverite.
Još vrelu ispečenu koru prelijte ravnomerno hladnim mlekom kome ste dodali kesicu vanilin šećera.
Fil: Umutite 2 kesice šlaga sa manje mleka nego što je naznačeno kako bi šlag bio gušći.
Posebno umutite pavlaku/mileram i šećer najmanjom brzinom miksera da bi ostala što čvršća.
Sada sjedinite čvrst šlag i mešavinu pavlake/milerama i šećera, isto lagano da se lepo sjedini pa dodajte i mlevenu Plazmu.
Ohlađenu koru pospite sa malinama pa premažite filom.
Tortu možete ukrasiti sa još dve kesice umućenog šlaga ili još bolje slatkom pavlakom.
Sve ukrasite rendanom čokoladom.
Pre služenja je ostavite oko pola sata u zamrzivaču!
Dodjoh da ostavim poruku - nominovala sam te za jednu blog igricu, ako imaš vremena priključi se. Pogledaj na mom blogu :-)
ОдговориИзбришиhttp://slasnoiopasno.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju-lepo-je-i-ostalima.html
Torta je pfff, zar je nečemu sa ovim sastojcima potreban komentar.
extra recept
ОдговориИзбриши