Potrebno je:
- 1 šolja pirinča
- 400 gr spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1dl pavlake za kuvanje (može i obična kisela)
- so, biber i začini po ukusu
Sipajte u šerpu 2 čase vode sa malo soli i ostavite da provri. Kada voda provri sipajte opran pirinač, poklopite šerpu i ugasite ringlu. Ne podižite poklopac više. Posle pola sata pirinač je gotov.
U veći tiganj na malo ulja izdinstajte manju glavicu crnog luka pa dodajte predhodno kratko obaren spanać i lepo promešajte.
Posle 10-ak minuta dodajte sitno seckai beli luk, biber, mešavinu začina, promešajte još malo na vatri, sklonite sa ringle i sipajte pavlaku. Na kraju sjedinite skuvani pirinač i spanać.
Da bi ovj prilog učinili još bogatijim možete mu dodati i pečurke, seckano belo meso, šargarepu ili šta već volite i tako ga učiniti i glavnim jelom.
Baš zgodan recept, naročito stoga što rižu ne treba kuhati:) A i kremasto je sve.
ОдговориИзбришиZaista se brzo sprema :)
ИзбришиOdlicna ideja, a nije komplikovano!
ОдговориИзбришиHvala Smurfy!
Избришиda li ce biti isti postupak i za integralnu rizu? Nekako nju vise volim kao slanu varijantu a i zdravija je :)
ОдговориИзбришиDa naravno može i integralna, postupak pripreme je isti, samo što mislim da se ona malo duže kuva. :)
ИзбришиJako dobro zvuči i izgleda, uz dodatak komadića mesa eto laganog obroka !
ОдговориИзбришиMogućnosti kombinovanja su velike, svako prema prilici i ukusu. Hvala Branka :)
Избриши