Sočne, mekane, slatke ...
Potrebno je za biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike ulja
- 2 pune kašika kakaa
- pola praška za pecivo
Krem:
- 250ml slakte pavlake
- 1 kašika šećera u prahu
- 3 kašike meda
- 1 vanilin šećer
- 1 šlag fix
(ako želite još čvrći krem onda mu dodajte pola kesice želatina po uputstvu sa kesice)
Umutite čvrst sneg od 5 belanaca.
U drugoj posudi umutite 5 žumanaca sa šećerom pa dodajte ulje, prašak za pecivo pomešan sa brašnom, vanilin šećer, kakao.
Polako u smesu od žumanaca dodajte kašiku po kašiku šne od belanaca i pažljivo spojite mešanjem varjačom, nikako mikserom.
Smesu izlijte na veliki pleh od rerne na koji ste stavili pek papir i pecite na oko 180C 10-15 minuta.
Ostavite sa strane dok se ne ohladi a za to vreme umutite krem.
Umutite slatku pavlaku i dodajte joj med, vanilin šećer i šećer.
Ohlađeni biskvit podelite na 2 dela. Prvi deo premažite kremom pa preko stavite drugi deo biskvita.
Ostavite ga u frižideru bar par sati da se lepo ohladi.
kad da dodjem da probam? mara :)
ОдговориИзбришиNaravno Maro, samo požuri! :D
ИзбришиDa li je ovo nešto kao kinder pingui, samo bez sloja čokolade u sredini kreme?
ОдговориИзбришиMa ako i nije, obožavam kremaste kolače!
Ja mislim da je slično, samo bez čokolade. :)
Избриши