Hrskavi krompir sa hlebnim mrvicama

Prilog od krompira na malo drugačiji nacin koji ce vam dobro doći ako su vam vec po malo dosadili svi dosadašnji načini spremanja istog.
Svi vole krompiriće!


 
Oljustite krompir (ako imate krupniji) pa ga opertite pod mlazom vode. 
Isecite ga na cetvrtine ili polovine ako je krompir manji. Nemojte ga susiti vec ga tako vlaznog uvaljajte u mesavinu soli i hlebnih mrvica (prezli) sa svih strana, kao kada pohujete i slazite ga u nauljen pleh.
Bitno je da ne ide krompir preko krompira vec da ih slazete jedan pored drugog kako bi se lepo zapekao sa svih strana. 
Poklopite ga alu folijom i pecite oko pola sata na 200C, sklonite foliju i pecite jos toliko koliko je potrebno da porumeni i dobije lepu koricu.
Samo da napomenem da ja uvek kada spremam krompir koristim mast tako da za ovaj krompir samo premazem pleh obicnom mascu. Meni je lepsi a vi kako volite :)




6 коментара: