Karpati

...ili dzinovska Princes krofna. 
Volim sve kremasto filaste kolace i torte pa mi se ovaj kolac svideo na pogled a znala sam unapred da cu uzivati u ukusu. Mojim gostima se dopao neuobicajan oblik  i svi su mislili da je to neka vrsta krempite...pa dobro, nisam ih ispravljala, moze i tako...:)



Pravila sam ga po mom receptu za Princeze ovde

Kada sam napravila smesu za krofnice podelila sam je na dva jednaka dela.
Svaki deo sam posebno istanjila na velikom plehu od rerne (koristila sam pek papir), pazljivo izravnala ali ne od ivice do ivice jer testo u toku pecenja naraste na sve strane, vec sam odvojila jedno dva tri prsta od ivica pleha.
Pekla sam uobicajno na oko 180C (25-30 minuta).

Fil: Na kraju se ispostavilo da je nedovoljno fila za ovako veliku koru, a posto sam bila u stisci sa vremenom umutila sam 4 slatke pavlake (Imlekove), podelila ga na dva dela pa sam u  zuti  fil umesala polovinu umucene slatke pavlake i tako dobila na kolicini, dok sam drugu polovinu slatke pavlake premazala preko zutog fila i prekrila drugom korom.
Zadovoljna sam ukusom ali cu sigurno sledeci put praviti duplu meru obicnog fila za Princeze.
Kao i sve Princes krofne tako i ovaj kolac omeksa ako odstoji pa sam sve pripremila dan ranije (kore sam cuvala u zatvorenoj hladnoj rerni, fil pokriven u frizideru) a nafilovala sam sutradan.
Prah secer sam posula neposredno pre posluzenja.




 Evo kako to radi mojadrugarica Dragana Rankovic Jocovic, zar nije prelepa! :)




7 коментара:

  1. Super ideja, ko ne voli princeze. Kao u zemlji Gulivera.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas si dobro rekla..dzinovske princesice...like..:)

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno interesantna ideja,ko nema vremena da se bakće sa princezicama;))

    ОдговориИзбриши
  4. jel mozete da podelite sa nama kakav fil pravite za princes krofne ??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, napisaću Vam i ovde mada imate na početku posta link koji vodi za moj recept za princeze.
      Evo:
      Fil:
      staviti litar mleka da provri.
      Posebno umuti 7 kasika brasna(ostrog je bolje za fil),sa 8-10 kasika secera,3 vanilin sec.malo mleka i 2 zumanca (možete i 3-4).Sipaj u vrelo mleko mesajuci vrati na vatru da se zgusne. Kada je gotov sacekati da se prohladi i dodati mu 125gr omeksalog putera.
      Ko voli vise fila slobodno moze da duplira meru.
      Kad se fil ohladi filovati, i posuti prah secerom.

      Избриши