Princes krofne - baba Ljubicine

Krofnice( moja baba ih je zvala djevreci)
Staviti ringlu da provri: 3 soljice vode i 3 soljice ulja (one male soljice ili fildzani iz kojih se nekada pila kafa).
Kada provri izmaknuti sa ploce i umesati 150gr. barasna sa pola pr.za pecivo i vratiti na plocu uz mesanje jos 3 min.
Kad se malo prohladi staviti jedno po jedno 5 jaja,uz mesanje, dok masa ne pocne da se lepi za serpu.
Ako treba dodati jos jedno jaje (zavisi od velicine jaja)
Tom masom napuniti spric (moze i kasikicom) i praviti male krofnice na plehu oblozenom papirom za pecenje.Peci dok ne porumenena 180C  i ne otvarati rernu dok nisu gotove.
Kad budu gotove iskljuciti i odskrinuti rernu al ih ostaviti jos 5 min.da ne bi splasle.
Fil:
staviti litar mleka da provri.
Posebno umuti 7 kasika brasna(ostrog je bolje za fil),sa 8-10 kasika secera,3 vanilin sec.malo mleka i 2 zumanca.Sipaj u vrelo mleko mesajuci vrati na vatru da se zgusne. Kada je gotov sacekati da se prohladi i dodati mu 125gr omeksalog putera.
Ko voli vise fila slobodno moze da duplira meru.
Kad se fil ohladi filovati, i posuti prah secerom.



4 коментара:

  1. Анониман03. мај 2011. 14:22

    Obećala si skoro viđenje sa princes krofnama..jel tako?

    ОдговориИзбриши
  2. Vljda je tako! Samo jos da se potpises pa da budem sigurna :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jel ide u ovaj fil neki puter? Izgledaju kao da ide, a u receptu ga nema.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ide 125gr putera kada se fil od zumanaca prohladi, moja greska. Puno hvala!

      Избриши