Arancini i sirup od narandze

Za moj 100-ti post verujem da ce vam prijati miris i ukus narandze! 

Aranćini - hrskave i slatke narandze. 
Mozete ih grickati ili koristiti kao dodatak kolacima, tortama...a kasnije, utolite zedj sokom od pomorandze.



  • Oljustite 1kg pomorandzi pa ih pazljivo operite pod mlazom vode.
  • Nozem napravite 8 uzduznih zareza pa ih oljustite na uobicajan nacin.
  • Dobijenu koru makazama iseckajte na tanke trakice.
  • U veliku serpu sipajte oko 2-3 litre vode i kada prokljuca sipajte trakice od pomoranze da kuvaju par minuta.
  • Iscedite vodu i ponovite isti postupak 4 puta.
  • Za 100 gr naranzdinih korica prokuvajte 100 gr secera sa 1 dl vode pa ubacite trakice od pomorandze da se kuvaju u gustom sirupu oko 10 minuta.
  • Posle 10 minuta ih izvadite i poslazite na pek papir jednu do druge i obilno pospite kristal secerom.
  • Ostavite ih da se lepo osuse minimum 24 sata dok ne postanu hrskave.



Sirup za sok od pomorandze

1 kg pomorandzi (koje su vam preostale od Arancina) iscedite i dodajte 700 gr secera i ako imate sok od 1 limuna. Sok sipajte u flasu, zatvorite je i ostavite dok se secer sam ne istopi.
Sipajte deo sirupa u casu pa razblazite obicnom ili kiselom vodom.


7 коментара:

  1. Čestitam na 100tom postu. Odličan izbor, svježina naranče uvijek paše, a tek arancini ...

    ОдговориИзбриши
  2. Čestitke za 100-ti post ! Naranče su uvijek dobro došle i njihov miris mi je prekrasan. Sirup ti je odličan ,a arancini još bolji.I ja ih slično radim, odlični su !

    ОдговориИзбриши
  3. Kao prvo cestitke:) A kao drugo..pomorandzi jos ima u absti tako d asvaki novi recept je dobrodosao:)

    ОдговориИзбриши
  4. Čestitke na 100-tom postu!!:)

    Narandže su i kod nas uvijek dobrodošle, i jako mi se dopadaju i Arancini i sokić! Odlično!

    ОдговориИзбриши