Prelepa torta koja kombinuje samo tri ukusa: cokolada, borovnica i slatka pavlaka. Rezultat ce vas oduseviti, prvo ukusom a onda jednostavnoscu i brzinom pripreme.
Potrebno je:
Umutiti u cvrst šam od 6 belanca dodajuci mu 120 gr secera.
U drugoj posudi penasto umutiti 6 zumanca u koja ste dodali pola praska za pecivo.
Na slaboj vatri istopiti cokoladu pa je u mlazu dodati umucenim zumancima, svo vreme muteci.
Na kraju šam od belanaca umesajte lagano varjacom u krem od cokolade i zumanaca da se lepo sjedini.
Krem prerucite u okrugli pleh na koji ste stavili pek papir i pecite na 170c oko pola sata.
Kada je pecen i izvadjen iz rerne on ce malo splasnuti.
Prohladjenog ga premazite celom teglicom marmelade od borovnica i ukrasite slatkom pavlakom.
Potrebno je:
- 6 jaja (7 ako su manja)
- 120 gr secera
- 120 gr cokolade za kuvanje
- pola praska za pecivo
- mala teglica marmelade od borovnica (Bakina tajna od 330gr.)
- 500 ml slatke pavlake (najlepse je sa Kravica sl.pavlakom)
Umutiti u cvrst šam od 6 belanca dodajuci mu 120 gr secera.
U drugoj posudi penasto umutiti 6 zumanca u koja ste dodali pola praska za pecivo.
Na slaboj vatri istopiti cokoladu pa je u mlazu dodati umucenim zumancima, svo vreme muteci.
Na kraju šam od belanaca umesajte lagano varjacom u krem od cokolade i zumanaca da se lepo sjedini.
Krem prerucite u okrugli pleh na koji ste stavili pek papir i pecite na 170c oko pola sata.
Kada je pecen i izvadjen iz rerne on ce malo splasnuti.
Prohladjenog ga premazite celom teglicom marmelade od borovnica i ukrasite slatkom pavlakom.
Nisam ga probala, a vec mi ide voda na usta... uh... Rusko
ОдговориИзбришиSuper mi je recept!Ja obozavam torte na taj fazon..:)
ОдговориИзбришиHvala! :)
ОдговориИзбришиProbali smo je, lako i brzo se pravi a ukus je stvarno ocaravajuci. Od srca hvala! Mira
ОдговориИзбришиPravila sam je i ja, pa sam recept razdelila jer se svima na slavi svidela. Ukusna i osvezavajuca a cas posla gotovo. bUBA mINA
ОдговориИзбришиU kolikom okruglom plehu peci ovu kolicinu? Kolikog precnika je pleh?
ОдговориИзбришиja sam pekla u okruglim od 27cm a moze i manji samo ce biti deblja,torta je zaista savrsena.jedina mana pojeli smo je za jedno popodne.pravim je opet za dva dana i bice u manjem plehu,svka preporuka,hvala Nastasja!
ОдговориИзбришиHvala puno za povratnu informaciju i drago mi je da ste uživali! :)
ОдговориИзбришиDanas pravila, odlična je.
ОдговориИзбришиSuper Jelena, ta torta mi je posebno draga jer je drugačija a nije komplikovana da se napravi :)
Избриши