Zlatiborski rezanci -Brzo brze najbrze

Prste da polizes, koristi se samo jedna posuda a vreme pripreme - 5 minuta!


Potrebno je:
  • 400 gr makarona
  • 4 jaja
  • 300 gr sira
  • 100 gr kajmaka
  • Oko 700 ml kisele vode
  • 3 kasike ulja

U tepsiji ili vatrostalnoj ciniji (gde ce te peci makarone) pomesajte izrendani sir, jaja, ulje, kajmak, posolite po ukusu, sipajte makarone direktno iz kese( nije ih potrebno kuvati) i nalijte kiselu vodu.
Stavite u rernu da se pece na oko 190C 30 minuta poklopnjeno a zatim jos oko 20 min otklopljeno da se lepo zapece.
Po ukusu mozete izrendati kackavalj ili posuti parmezanom.




8 коментара:

  1. Nikako da napravim makarone bez prethodnog kuvanja. Sad cu definitivno probati jer,ako nista smanjicu kolicinu sudova za pranje :))

    ОдговориИзбриши
  2. Maki, to je bitna stavka. Nista me ne mrzi da spremim koliko me mrzi posle pranje sudova :)

    ОдговориИзбриши
  3. zanema me nesta dali se i makaroni pomesaju s smjesom od jaja kajmaka ujla i sira ili se stavi samo na tu smjesu

    ОдговориИзбриши
  4. Meri, smesa se pomesa zajedno sa makaronima.Ja ih pomesam kada makarone sipam u posudu u koju cu ih zapeci pa onda samo viljuskom sve lepo izmesam.

    ОдговориИзбриши
  5. Koji sir je u pitanju,hvala?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo koji beli sir, mada meni se najvise svidja sa Sjenickim ili tako nekim starim slanim sirom.

      Избриши