Lagana, kremasto vocna torta koja sigurno pleni neobicnim izgledom i neodoljivim ukusom.
Potrebno je:
Za korice
Za fil 2
Korice
Umutite belanca i secer u cvrst sne dok se sav secer ne rastopi. Ja dodam i kasicicu limunovog soka.
Na pek papiru iscrtajte krugove precnika tacne na koju zelite da stavite tortu.
Sne od belanaca stavite u poslasticarski spric (ako nemate posluzice kesa za zamrzivac kojoj ste odsekli vrh) i po nacrtanom krugu ali sa unutrasnje strane istiskivati puslice jednu do druge i popunite tako ceo krug.
Za drugu koru, nacrtajte na drugom pek papiru malo manji krug i uradite isto. Obe kore pospite seckanim bademima i pecite na oko 90C sat i po vremena.
Fil 1
Skuvajte visnje i secer sa oko 4 dcl vode.
Razmutite puding u malo vode i dodajte ga prokuvanim visnjama.
Mesajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
Promesajte povremeno da se ne bi stvorila korica.
Fil 2
Umutite penasto zumanca sa secerom.
Stavite mleko da provri a prethodno odvojte 1 casu hladnog mleka i u njemu umutite brasno i gustin pa dodajte u umucena zumanca.
Kada mleko provri dodajte umuceno brasno i gustin sa zumancima i mesajte na slabijoj vatri dok se ne zgusne.
Kada se fil ohladi dodajte u njega kasiku po kasiku umucenog putera.
Umutite slatku pavlaku.
Redjajte: Velika korica + polovina fila2 + polovina fila1 + polovina slatke pavlake + manja korica + fil2+ fil1+ slatka pavlaka.
Pospite seckanim bademima.
Potrebno je:
Za korice
- 6 belanaca
- 400 gr secera
- 100 gr ociscenih seckanih sirovih badema
- 400 gr višanja
- 5 kasika secera
- 1 puding od vanile ili od slatke pavlake
Za fil 2
- 6 zumanaca
- 4 kasika secera
- vanilin secer
- 1 kasika brasna
- 2 kasike gustina
- 0,4 l mleka
- 150 gr putera
Posebno
- pola litre slatke pavlake
Korice
Umutite belanca i secer u cvrst sne dok se sav secer ne rastopi. Ja dodam i kasicicu limunovog soka.
Na pek papiru iscrtajte krugove precnika tacne na koju zelite da stavite tortu.
Sne od belanaca stavite u poslasticarski spric (ako nemate posluzice kesa za zamrzivac kojoj ste odsekli vrh) i po nacrtanom krugu ali sa unutrasnje strane istiskivati puslice jednu do druge i popunite tako ceo krug.
Za drugu koru, nacrtajte na drugom pek papiru malo manji krug i uradite isto. Obe kore pospite seckanim bademima i pecite na oko 90C sat i po vremena.
Fil 1
Skuvajte visnje i secer sa oko 4 dcl vode.
Razmutite puding u malo vode i dodajte ga prokuvanim visnjama.
Mesajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi.
Promesajte povremeno da se ne bi stvorila korica.
Fil 2
Umutite penasto zumanca sa secerom.
Stavite mleko da provri a prethodno odvojte 1 casu hladnog mleka i u njemu umutite brasno i gustin pa dodajte u umucena zumanca.
Kada mleko provri dodajte umuceno brasno i gustin sa zumancima i mesajte na slabijoj vatri dok se ne zgusne.
Kada se fil ohladi dodajte u njega kasiku po kasiku umucenog putera.
Umutite slatku pavlaku.
Redjajte: Velika korica + polovina fila2 + polovina fila1 + polovina slatke pavlake + manja korica + fil2+ fil1+ slatka pavlaka.
Pospite seckanim bademima.
obožavam ove kore i jako mi se dopada što su naštrcane kao puslice dok se peku, odlično isprobat ću ovakvu varijantu
ОдговориИзбришиProbaj Nina, nije tesko samo je malo pipavo ali na kraju svaki trud se isplati. Preukusna je osim sto mnogo lepo izgleda. :)
ОдговориИзбришиovo nije torta ovo je remek delo, bravo!
ОдговориИзбришиHvala za remek delo :)
ОдговориИзбриши