Torta - Puslica do visnje

Lagana, kremasto vocna torta koja sigurno pleni neobicnim izgledom i neodoljivim ukusom.

Potrebno je:


Za korice

  •  6 belanaca
  •  400 gr secera
  •  100 gr ociscenih seckanih sirovih badema
Za fil 1

  •  400 gr  višanja
  •  5  kasika secera
  •  1 puding od vanile ili od slatke pavlake

Za fil 2

  •  6 zumanaca
  •  4 kasika secera
  •  vanilin secer
  •  1 kasika brasna
  •  2 kasike gustina
  •  0,4 l mleka
  •  150 gr putera

Posebno

  •  pola litre slatke pavlake


Korice
Umutite belanca i secer u cvrst sne dok se sav secer ne rastopi. Ja dodam i kasicicu limunovog soka.
Na pek papiru iscrtajte krugove precnika tacne na koju zelite da stavite tortu.  
Sne od belanaca stavite u poslasticarski spric (ako nemate posluzice kesa za zamrzivac kojoj ste odsekli vrh) i po nacrtanom krugu ali sa unutrasnje strane istiskivati puslice jednu do druge i popunite tako ceo krug.
Za drugu koru, nacrtajte na drugom pek papiru malo manji krug i uradite isto. Obe kore pospite seckanim bademima i pecite na oko 90C sat i po vremena.



Fil 1
Skuvajte visnje i secer sa oko 4 dcl vode.

Razmutite puding u malo vode i dodajte ga prokuvanim visnjama. 
Mesajte dok se ne zgusne pa ostavite da se ohladi. 
Promesajte povremeno da se ne bi stvorila korica.


Fil 2
Umutite penasto zumanca sa secerom. 
Stavite mleko da provri a prethodno odvojte 1 casu hladnog mleka i u njemu umutite brasno i gustin pa dodajte u umucena zumanca.
Kada mleko provri dodajte umuceno brasno i gustin sa zumancima i mesajte na slabijoj vatri dok se ne zgusne. 
Kada se fil ohladi dodajte u njega kasiku po kasiku umucenog putera.

Umutite slatku pavlaku.

Redjajte: Velika korica + polovina fila2 + polovina fila1 +  polovina slatke pavlake + manja korica + fil2+ fil1+ slatka pavlaka.
Pospite seckanim bademima.





4 коментара:

  1. obožavam ove kore i jako mi se dopada što su naštrcane kao puslice dok se peku, odlično isprobat ću ovakvu varijantu

    ОдговориИзбриши
  2. Probaj Nina, nije tesko samo je malo pipavo ali na kraju svaki trud se isplati. Preukusna je osim sto mnogo lepo izgleda. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман30. јун 2011. 05:32

    ovo nije torta ovo je remek delo, bravo!

    ОдговориИзбриши