Jedno nepravedno pomalo zaboravljeno jelo. Sve sto vam treba je domaca pileca supica i samo malo dobre volje....ma ne treba cak ni to :)
Skuvati supu od ovih ili dodajte sastojke sa kojima vi inace kuvate supu.
Kuvano meso raskomadajte i odvojte od kosti. Sitno ga iseckajte po duzini.
U posebnoj serpici na kasiki putera proprzite 2 kasike brasna, ali da ostane belo. Dodajte pola od iseckanih 5 cenova belog luka i jos par sekundi izdinstajte sitno seckani beli luk i brasno.
Mesajuci, nalivajte malo po malo spremljenu supu i mesajte na srednjoj vatri dok ne dobijete zeljenu gustinu a ona treba da bude gusta tacno toliko da ga mozete jesti viljuskom.
Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Promesajte jos malo i sklonite sa vatre.
Pospite svezim persunom.
Mozete ga servirati sa bareninm krompirom, sargarepom a mozete napraviti i pire kropir ili njoke.
Ja ga volim najvise samog bez ikakvih dodataka.
Potrebno je:
- 2 pileca karabataka
- sargarpepa
- bela sargarepa
- celer
- krompir
- 2 kasike brasna
- 5 cenova belog luka
- malo soka od limuna
- malo belog bibera
Skuvati supu od ovih ili dodajte sastojke sa kojima vi inace kuvate supu.
Kuvano meso raskomadajte i odvojte od kosti. Sitno ga iseckajte po duzini.
U posebnoj serpici na kasiki putera proprzite 2 kasike brasna, ali da ostane belo. Dodajte pola od iseckanih 5 cenova belog luka i jos par sekundi izdinstajte sitno seckani beli luk i brasno.
Mesajuci, nalivajte malo po malo spremljenu supu i mesajte na srednjoj vatri dok ne dobijete zeljenu gustinu a ona treba da bude gusta tacno toliko da ga mozete jesti viljuskom.
Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Promesajte jos malo i sklonite sa vatre.
Pospite svezim persunom.
Mozete ga servirati sa bareninm krompirom, sargarepom a mozete napraviti i pire kropir ili njoke.
Ja ga volim najvise samog bez ikakvih dodataka.
Mmmmmmmmm,finoooooo..........To je nešto slično eigemachtu :)))
ОдговориИзбришиSad odoh da vidim sta je to eigemachtu :)
ОдговориИзбришиMmmmmmm, izgleda fino!
ОдговориИзбришиUf sto ovo volim!
ОдговориИзбришиHvala vam punooo :)
ОдговориИзбришиEigemacht,imaš recept kod mene pod juhe ;)))
ОдговориИзбришиMene privukao naslov Ajmokac..i nisam se prevarila..mnogo ukusno izgleda;)
ОдговориИзбришиNina sada sam pogledala na tvom blogu, ostavila sam komentar!
ОдговориИзбришиHvala Dzoli :)
Obozavamo Ajmokac kada pravi moja mama pa sam resila i ja da probam. To je to, odlican recept...
ОдговориИзбриши