Pileci Ajmokac

Jedno nepravedno pomalo zaboravljeno jelo. Sve sto vam treba je domaca pileca supica  i samo malo dobre volje....ma ne treba cak ni to :)


 Potrebno je:
  • 2 pileca karabataka
  • sargarpepa
  • bela sargarepa
  • celer
  • krompir
  • 2 kasike brasna
  • 5 cenova belog luka
  • malo soka od limuna
  • malo belog bibera

Skuvati supu od ovih ili dodajte sastojke sa kojima vi inace kuvate supu.
Kuvano meso raskomadajte i odvojte od kosti. Sitno ga iseckajte po duzini.
U posebnoj serpici na kasiki putera proprzite 2 kasike brasna, ali da ostane belo. Dodajte pola od iseckanih 5 cenova belog luka i jos par sekundi izdinstajte sitno seckani beli luk i brasno.
Mesajuci, nalivajte malo po malo spremljenu supu i mesajte na srednjoj vatri dok ne dobijete zeljenu gustinu a ona treba da bude gusta tacno toliko da ga mozete jesti viljuskom.
Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Promesajte jos malo i sklonite sa vatre.
Pospite svezim persunom.
Mozete ga servirati sa bareninm krompirom, sargarepom a mozete napraviti i pire kropir ili njoke.
Ja ga volim najvise samog bez ikakvih dodataka.



9 коментара:

  1. Mmmmmmmmm,finoooooo..........To je nešto slično eigemachtu :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Sad odoh da vidim sta je to eigemachtu :)

    ОдговориИзбриши
  3. Eigemacht,imaš recept kod mene pod juhe ;)))

    ОдговориИзбриши
  4. Mene privukao naslov Ajmokac..i nisam se prevarila..mnogo ukusno izgleda;)

    ОдговориИзбриши
  5. Nina sada sam pogledala na tvom blogu, ostavila sam komentar!
    Hvala Dzoli :)

    ОдговориИзбриши
  6. Obozavamo Ajmokac kada pravi moja mama pa sam resila i ja da probam. To je to, odlican recept...

    ОдговориИзбриши