Ledena torta od jagoda

 Jos jedna ledena poslastica za ove tople dane. Jagode - jos malo pa nestalo!


Potrebno je:
  • 6 jaja
  • 300 gr secera
  • 500gr jagoda
  • 1l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 200 gr putera
  • 500ml slatke pavlake

Umutiti cvrst sne od 6 belanaca i 200 gr secera pa dodati kasicicu limuna.
Sipati u pek papirom oblozen pleh, lepo poravnati i peci oko 1 sat na 100C, (uopste nije bitno da li je kora u sredini meksa ili je skroz ispecena. Vazno je da sa spoljnje strane dobije lepu hrskavu koricu).

U litar mleka skuvati 3 pudinga u koji ste dodali i 6 zumanca sa 50 gr secera (ko voli sladje neka doda jos). Ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti puter pa ga dodati u ohladjeni fil od vanile.
Umutiti slatku pavlaku pa pola od pripremljene smese dodati u ohladjeni fil od vanile i putera pa promesati da se lepo sjedini.

Koru podeliti po duzini na dva dela i filovati:
Kora+zuti fila+iseckane jagde+slatka pavlaka+kora+zuti fil+seckane jagode i na kraju slatka pavlaka.

Ostaviti u zamrzivac da se dobro stegne pa izvaditi oko pola sata pre sluzenja.


4 коментара:

  1. Ledena torta je odlično osvježenje za vruće dane

    ОдговориИзбриши
  2. au bre N, crknucu citajuci tvoje recepte, a ocu kao da smrsam jel te...

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман30. јун 2011. 02:01

    Pravila sam je za rodjendan mog sina i svi gosti su se odusevili. Ja bih nju nazvala Prava sladoled torta jer je osvezavajuca i zaista ima ukus pravog sladoleda. Umesto jagoda stavila sam visnje.
    Mara

    ОдговориИзбриши