Petrovacke punjene paprike

To sam im ja dala naziv jer mene asociraju na moje detinjstvo i na mesto gde sam ih uvek sa slascu jela. 
Volim ih i sada a leti ih rado spremam, ali ukus koje su imale kada ih je spremala moja baba mi je i dalje nedostizan. To je to ali ipak nije, ako me razumete...:)


Za 5 paprika vam je potrebno oko 300 gr sira i 3 jaja.
Izdubite paprike i ocistite ih od sitnih kostica.
Sir iznjecite i pomesajte sa jajima, dodajte soli ako slir nije slan (najbolje su sa starim slanim sirom) i tom smesom napunite paprike.
Mozete ih zatvoriti peteljkama koje su preostale a i ne morate.

Pecite ih na tiganju na srednoj temperaturi, prvo jednu pa okrenite drugu stranu da lepo porumene. Pred kraj pecenja ih poklopite i iskljucite ringlu.

Pre sluzenja ce se lako oljustiti.
Sluzite ih sa paradajiz salatom!




10 коментара:

  1. Mene ove paprike asociraju na leto. Obozavam njihov miris.

    ОдговориИзбриши
  2. Ove paprike su apsolutno predivne, jer toliko ukusa pružaju. Volim ih i rado ih klopam, baš leti:) Ja ih malo drugačije radim, a ovaj tvoj recept mi se dopada:)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8. јун 2011. 16:55

    Volim paprike ali ove vrlo tesko ovde pronadjem.Mislila si na Petrovac na Mlavi?

    ОдговориИзбриши
  4. nikad nisam ovako punila paprike, nešto drugačiji način punjenja imam, ali ovaj mi se jako dopada i zabilježit ću si da isprobam

    ОдговориИзбриши
  5. Njami!
    Zovu me Mika-Paprika...
    Dorucak celog leta...
    Volim i sa fetom na isto punjenje.
    PS.
    Izbaci neki slatkis treba mi inspiracija za petak:))
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  6. ovo je nesto najlepse sto sam jela....
    dejana

    ОдговориИзбриши