Kvrgusa - staro Srpsko jelo

       Potrebno je:
  • 600-700 gr pileceg belog mesa
  • 6 jaja
  • 250 gr. brasna (najbolje ostrog, ali ne mora)
  • 2 kisele pavlake
  • mleko
  • oko 70 gr. putera biber so
  • i cen b.luka
  • 1 prasak za pecivo

Umutiti brasno mleko i jaja, da se dobije testo malo gusce nego za palacinke.
Posoliti, i izliti u podmazan pleh. Preko umucenog testa staviti na manje parcice iseckano belo meso, koje ste predhodno zacinili i pobiberili po ukusu..
Na kraju izrendati puter preko svega toga.
Peci u zagrejanoj rerni na oko 200C, oko pola sata.
Pred kraj pecenja, izvaditi pleh i preliti sa pavlakom u koju je isitno iseckali 1 cen belog luka, pa peci jos desetak minuta.
Kada je gotovo, pre sluzenja staviti po kasiku pavlake na svako parce. 
Jesti toplo!

1 коментар: