U stvari, prvo su pečeni pa onda kuvani. Slični su prhkim kolačima sa masti ali su zanimljiviji po teksturi. Mogu dugo i da stoje, ako dočekaju....
- Oko 600gr brašna
- 200 gr masti
- 1 čaša mlakog mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- malo naribane limunove korice
- 2 kesice vanilin šećera
- + kristal šećer
Zamestiti testo od svih sastojaka. U početku će vam se činiti da vam je testu potrebno više tečnosti. Već posle pet minuta zbog toplote vaših dlanova mast će skroz opustiti i lepo će se sjediniti sa brašnom i mlekom pa će te dobiti glatko testo.
Razvaljajte ga oklagijom na prst debljine i modlicom vadite kolačice. Ne čekajte da testo nadolazi jer nije potrebno.
Kolačiće poređajte na pleh i pecite oko 20 min na 180C. Neka ostanu svetliji, ne treba da porumene.
Još vrele ih spuštajte u ključalu vodu 15-20 sekundi pa ih malo ostavite na papirni ubrus da se ocede i odmah,onako mokre ih uvaljajte u kristal šećer.
Čuvajte ih u zatvorenoj posudi. Što duže stoje to su lepši!

Ovo sam jela kada sam bila mala! Tacno se secam ukusa, supeer
ОдговориИзбришиizgleda fantastično :)
ОдговориИзбришиHvala :)
ОдговориИзбриши