Kuvani prhki kolači


U stvari, prvo su pečeni pa onda kuvani. Slični su prhkim kolačima sa masti ali su zanimljiviji po teksturi. Mogu dugo i da stoje, ako dočekaju....



  • Oko 600gr brašna
  • 200 gr masti
  • 1 čaša mlakog mleka 
  • 1 kašika šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • malo naribane limunove korice 
  • 2 kesice vanilin šećera
  • + kristal šećer




Zamestiti testo od svih sastojaka. U početku će vam se činiti da vam je testu potrebno više tečnosti. Već posle pet minuta zbog toplote vaših dlanova mast će skroz opustiti i lepo će se sjediniti sa brašnom i mlekom pa će te dobiti glatko testo.
Razvaljajte ga oklagijom na prst debljine i modlicom vadite kolačice. Ne čekajte da testo nadolazi jer nije potrebno.
Kolačiće poređajte na pleh i pecite oko 20 min na 180C. Neka ostanu svetliji, ne treba da porumene.
Još vrele ih spuštajte u ključalu vodu 15-20 sekundi pa ih malo ostavite na papirni ubrus da se ocede i odmah,onako mokre ih uvaljajte u kristal šećer.
 Čuvajte ih u zatvorenoj posudi. Što duže stoje to su lepši!






Nastasja

1 коментар:

  1. Ovo sam jela kada sam bila mala! Tacno se secam ukusa, supeer

    ОдговориИзбриши