Medenjaci - Posno

Volim medenjake, generalno. Pravila sam ih po raznoraznim receptima, sa različitim sastojcima i merama, posne i mrsne. Ovo su definitivno najukusniji medenjaci i sto duze stoje to su lepši.



Potrebno je:


  • 4 šolje (za čaj) brašna
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja meda
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 ravna kafena kašičica cimeta

 Glazura (po želji):

  • Pola šolje šećera pomešati sa sokom od pola limuna.


Od navedenih sastojaka zamesiti mekše testo. Praviti kuglice veličine oraha pa ih ređati u pleh na koji ste stavili pek papir. Vodite računa da između svake bude razmak od bar po 2 cm je se medenjaci po pečenju šire.
Pecite ih na oko 180C oko 15-20 minuta.
Kada su gotovi i ohlađeni, premažite ih sa glazurom od šećera i limuna, a možete da ih ostavite i bez ovog premaza, jer ga deca uglavnom ne vole.

Prijatno!






Nastasja

4 коментара: