Hleb sa spanaćem

    U stvari, ovo je više kao neki slani kolač sa spanaćem. Brzo se pravi, ukusan je a vrlo dekorativan i drugačiji.
Hvala mojoj foodblog prijateljici  Senki sa bloga Na pikniku što mi je posala sliku njenog hleba, jer sve i da  je imam, njena fotka je ne sumnjivo lepša...




Potrebno je:
  • 4 jaja
  • 1 kašika soli
  • 350-400 gr brašna
  • 1,5dl ulja
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • oko 200 gr spanaća

Umutiti čvrst šam od belanaca i soli. Polako dodaj žumanca, jedno po jedno i mešaj varjačom (ne mikserom) ulje, kiselo mleko i spanac a na kraju brašno u koje ste dodali prašak za pecivo.

Sipajte smesu u kalup koji ste podmazali ili obložili pek papirom. Pecite ga na srednjoj temperaturi. Proverite da li je pečen čačkalicom koju ubodete u sredinu testa. Ako ne ostaje trag od testa gotovo je.



17 коментара:

  1. Radila sam kruh sa koprivom, ali nisam sa špinacom. Sigurno je jako ukusan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sigurno je ukusan i sa koprivom kao i sa blitvom mada ja blitvu u stvari najcesce kooristim.

      Избриши
  2. Bas mi je zao sto ga nisam stigla probati na Adi. Mnogo efektno izgleda... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bice jos Ada i jedva cekam, mnogo mi je drago sto sam vas sve upoznala!

      Избриши
  3. radila sam nešto slično ali sa kukuruznim brašnom

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volela bih i u toj kombinaciji da ga probam. Javljam utiske!

      Избриши
  4. Meni je Senka poslala tvoj recept jer sam isto bila oduševljena!!!:)
    Divan, divan, divan!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nevena, ti i Senka ste me odusevile svojom spontanoscu i nekom toplinom. Ocekujem i unapred se radujem da se opet vidimo!

      Избриши
  5. Jako volim ovakve kruhiće, odličan je recept i super izgleda !

    ОдговориИзбриши
  6. strasno mi se dopao recept cim sam ga videla kod Senke na slici...znaci ti spanac stavljas ziv...samo opran i iseckan, jel' tako? prvi put cujem da se umesaju zumanca i svi ostali sastojci u umesena belanca...obicno je obrnuto...jel' ima neki poseban razlog? Dopada mi se jako tvoj blog, odmah ga stavljam u "Omiljene"....
    Pozdrav,
    Marina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga stavljam sitno iseckanog i zivog, mada naravno da mozes i malo da ga blansiras tu se i onako nista ne menjam u krajnjem rezultatu. Ne znam zasto se sve mesa u sam od belanaca ali sam takav recept dobila i uspeva pa ga ne menjam.
      Drago mi je Marina i dobro mi dosla! :)

      Избриши
    2. Smesno je sto sam poslednji put u Beogradu razgovarala sa mojom tetkom koja sjajno kuva i mesi i ona mi je rekla da je nedavno po prvi put dobila neki recept (ne secam se sada sta je bilo) u kome se u sneg od belanaca sipa sve ostalo i celo posle podne smo pokusavale da pronadjemo "naucno objasnjenje" zasto...bas sam se nasmejala kada sam kod tebe procitala to isto...

      Избриши
  7. Ovo moram da pravim... Bas izgleda veselo i drecavo!

    ОдговориИзбриши