Kinder - mlečni biskvit


Sočne, mekane, slatke ...


  Potrebno je za biskvit:
  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • 3 kašike ulja
  • 2 pune kašika kakaa
  • pola praška za pecivo

Krem:
  • 250ml slakte pavlake
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 3 kašike meda
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šlag fix
(ako želite još čvrći krem onda mu dodajte pola kesice želatina po uputstvu sa kesice)


Umutite čvrst sneg od 5 belanaca. 
U drugoj posudi umutite 5 žumanaca sa šećerom pa dodajte ulje, prašak za pecivo pomešan sa brašnom, vanilin šećer, kakao.

Polako u smesu od žumanaca dodajte kašiku po kašiku  šne od belanaca i pažljivo spojite mešanjem varjačom, nikako mikserom.

Smesu izlijte na veliki pleh od rerne na koji ste stavili pek papir i pecite na oko 180C 10-15 minuta.
Ostavite sa strane dok se ne ohladi a za to vreme umutite krem.

Umutite slatku pavlaku i dodajte joj med, vanilin šećer i šećer.

Ohlađeni biskvit podelite na 2 dela. Prvi deo premažite kremom pa preko stavite drugi deo biskvita.
Ostavite ga u frižideru bar par sati da se lepo ohladi.


4 коментара:

  1. kad da dodjem da probam? mara :)

    ОдговориИзбриши
  2. Da li je ovo nešto kao kinder pingui, samo bez sloja čokolade u sredini kreme?
    Ma ako i nije, obožavam kremaste kolače!

    ОдговориИзбриши