Jos jedno staro dobro jelo, ma cista klasika. U mojoj kuci se rado jedu. Spremim ih ujutru za dorucak, preostane kao dezert posle rucka ili za veceru a uopste ne izgube na ukusu.
Ako zelite, odlicni su i kao dodatak slanim jelima sa prelivima.
Mogucnosti kombinovanja ima bezbroj a svako neka odluci kako najvise voli.
Potrebno je:
Skuvajte krompir i napravite pire od krompira na uobicajan nacin i dodajte puter.
Kada se ohladi dodajte , jaje, malo soli i secera i jedno jaje.
Dodajte brasno i mesajte dok ne dobijete testo koje je meko ali se ne lepi za ruke.
Po potrebi dodajte jos brasna.
Od dobijenog testa dlanovima pravite glistice pa ih spustajte u kipecu vodu.
Gotove su kada isplivaju na povrsinu.
U dubljem tiganju na 1 dl ulja proprzite prezle na laganoj vatri dok ne dobiju zlatno zutu boju i karakteristican prijatan miris.
Gotove Sufnudle proprzite zajedno sa prezlama pa pospite secerom po ukusu i vanilin secerom.
Brza varijanta:
Minut pire za 4 osobe napraviti prema uputstvu sa kutije. Kada se dobro ohladi dodati 1 jaje i oko 500 gr +/- brasna da se dobije glatko testo.
Ostalo je isto.
Ako zelite, odlicni su i kao dodatak slanim jelima sa prelivima.
Mogucnosti kombinovanja ima bezbroj a svako neka odluci kako najvise voli.
Potrebno je:
- 500-600 gr krompira
- 250-300gr brasna
- 30 gr putera
- 1 celo jaje
- 200 gr prezli
- ulje, secer
Skuvajte krompir i napravite pire od krompira na uobicajan nacin i dodajte puter.
Kada se ohladi dodajte , jaje, malo soli i secera i jedno jaje.
Dodajte brasno i mesajte dok ne dobijete testo koje je meko ali se ne lepi za ruke.
Po potrebi dodajte jos brasna.
Od dobijenog testa dlanovima pravite glistice pa ih spustajte u kipecu vodu.
Gotove su kada isplivaju na povrsinu.
U dubljem tiganju na 1 dl ulja proprzite prezle na laganoj vatri dok ne dobiju zlatno zutu boju i karakteristican prijatan miris.
Gotove Sufnudle proprzite zajedno sa prezlama pa pospite secerom po ukusu i vanilin secerom.
Brza varijanta:
Minut pire za 4 osobe napraviti prema uputstvu sa kutije. Kada se dobro ohladi dodati 1 jaje i oko 500 gr +/- brasna da se dobije glatko testo.
Ostalo je isto.
Ove lepotice su tako zarazne da ih skoro neću praviiti. Radila sam ih po Aninom receptu i u slanoj varijanti i svaki put kad bi prošla pored frižidera uzela bi po koju koliko su dobre. O slatkim ne smem ni da sanjam.
ОдговориИзбришиU pravu si, ja ih ne drzim u frizideru vec na radnom delu i kako ko prodje tako capi po koju.
ИзбришиSlatke najvise volim jer mi je ukus prezenih prezli i secera neodoljiv u ovoj kombinaciji.
Uh Nasto ovo je odlicno. Nikad mi ovo ne bi palo na pamet. Ja tako pravim knedle sa sljivama, al eto resenja kad se nemaju sljive pri ruci :) Kao i obicno imas fenomenalnu ideju! Kiss
ОдговориИзбришиDa, to je isto testo kao za knedle pa svako moze da ih napravi po svom oprobanom receptu. Zarazne su :)
Избришиkiss
Ja ih obozavam, ali samo u slanoj varijanti! :) Njami...
ОдговориИзбришиVolim ih i ja u slanoj varijanti ali moji ukucani nekako uvek bi pre slatko. Ja ne biram, volim sve :)
ИзбришиJako fino ! Moram priznati da ih ne spremam i ne jedem često, ali ih volim. Baš si ih lijepo napravila !
ОдговориИзбришиHvala Branka :)
ИзбришиOvo je mnogo dobro, probacu Nasto! Lexi
ОдговориИзбришиProbaj Lexily, cekam utiske!
Избриши