Ko voli Kinesku hranu ovo ce obozavati. Zaista se brzo i lako sprema a krajnji rezultat je potpuno uzivanje u kombinaciji razlicitih ukusa.
Potrebno je:
Za sos
Za meso:
Sipajte sok od ananasa iz konzerve u serpu pa stavite da se zagreva.
Kada pocne da kljuca sipajte gustin koji ste umutili sa 1 casom mlake vode pa vratite na ringlu i smanjite temperaturu.
Sipajte, kecap, secer, sok od limuna i sirce i mesajte dok ne pocne da se zgusnjava.
Na kraju ubacite ananas, promesajte i sklonite sa vatre.
Pohovana piletina
Pileci file operite pod mazom hladne vode.
Iseckajte ga na male kockice i posolite.
U plasticnu ciniju razmutite jaje (ja to sve mutim sa zicom), pola case vode (ili vise ako je smesa previse gusta), dodajte brasno u koje ste umesali prasak za pecivo gustin, so i prezle.
Izmesajte lepo da nema grudvica.
Smesa treba da bude mnogo gusca nego smesa za palacinke.
Svu iseckanu piletinu stavite u pripremljenu smesu za pohovanje, promesajte da se lepo sjedini pa vadite kasikom po jedno parce mesa i przite na dosta vrelog ulja.
Ovo je mera za cetvoro "normalno jesnih" ljudi. :)
Kao prilog mozete da servirate kuvani pirinac.
Potrebno je:
Za sos
- 1 manja konzerva seckanog ananasa (oko 500 gr)
- pola case kecapa
- 2 kasike sirceta
- 1 casa mlake vode
- 4 kasike secera
- sok od jednog limuna
- 2 kasike gustina
Za meso:
- 600 gr pileceg filea
- 90 gr brasna
- 40 gr prezli (hlebnih mrvica)
- 1 prasak za pecivo
- 2 kasike gustina
- pola case vode
- 1 jaje
- pola kasicice soli
Sipajte sok od ananasa iz konzerve u serpu pa stavite da se zagreva.
Kada pocne da kljuca sipajte gustin koji ste umutili sa 1 casom mlake vode pa vratite na ringlu i smanjite temperaturu.
Sipajte, kecap, secer, sok od limuna i sirce i mesajte dok ne pocne da se zgusnjava.
Na kraju ubacite ananas, promesajte i sklonite sa vatre.
Pohovana piletina
Pileci file operite pod mazom hladne vode.
Iseckajte ga na male kockice i posolite.
U plasticnu ciniju razmutite jaje (ja to sve mutim sa zicom), pola case vode (ili vise ako je smesa previse gusta), dodajte brasno u koje ste umesali prasak za pecivo gustin, so i prezle.
Izmesajte lepo da nema grudvica.
Smesa treba da bude mnogo gusca nego smesa za palacinke.
Svu iseckanu piletinu stavite u pripremljenu smesu za pohovanje, promesajte da se lepo sjedini pa vadite kasikom po jedno parce mesa i przite na dosta vrelog ulja.
Ovo je mera za cetvoro "normalno jesnih" ljudi. :)
Kao prilog mozete da servirate kuvani pirinac.
Ženo, ja ću da budem jedna velika lopta! Ovde se ne zna šta je ukusnije... Svi tvoji recepti su mi omiljeni!
ОдговориИзбришиStvar je samo u meri. Hvala :)
ИзбришиSuper,baš mi se sviđa sos:))
ОдговориИзбришиDa i meni je sos omiljeni deo ovog jela. Volim taj slatkasto kiselkast ukus. Ananas sluzi da zaokruzi vec zanimljiv ukus.
ИзбришиOvo je bas lepo!
ОдговориИзбришиHvala Vera :)
Избришиodlicno je - vrlo ukusno, brzo se sprema i stvarno lici na kinesku klopu :)
ОдговориИзбришиCilj mi je i bio da bude sto vise Kineska klopa. Hvala :)
ИзбришиObožavam ovu kombinaciju i uvijek tražim slatko-kiseli umak sa malo više ananasa . Odlično, super recept !
ОдговориИзбришиI meni ananasa nikad dovoljno. Volim ga i ovako. Hvala Branka :)
ИзбришиSmelo!ali fino!
ОдговориИзбришиivo kada da dodem na rucak!tvoja SAVRSENA
ОдговориИзбришиVazi majka!!!
Избришиpiletinu , nazalost ne jedem vec 12 godina ali znam kome ce se ovo svideti :). Poseti moj blog imas mali "izazov" :)
ОдговориИзбришиHvala Maki za izazov, odoh da se odazovem :)
ИзбришиProbala recept..Divno mi je ispalo i jako ukusno...
ОдговориИзбришиDrago mi je da vam se svidelo! Pozdrav :)
Избриши