Piletina u slatko kiselom sosu sa ananasom

Ko voli Kinesku hranu ovo ce obozavati. Zaista se brzo i lako sprema a krajnji rezultat je potpuno uzivanje u kombinaciji razlicitih ukusa.


Potrebno je:
Za sos
  • 1 manja konzerva seckanog ananasa (oko 500 gr)
  • pola case kecapa
  • 2 kasike sirceta
  • 1 casa mlake vode
  • 4 kasike secera
  • sok od jednog limuna
  • 2 kasike gustina

Za meso:
  • 600 gr pileceg filea
  • 90 gr brasna
  • 40 gr prezli (hlebnih mrvica)
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 kasike gustina
  •  pola case vode
  • 1 jaje
  • pola kasicice soli
Sos 
Sipajte sok od ananasa iz konzerve u serpu pa stavite da se zagreva.
 Kada pocne da kljuca sipajte gustin koji ste umutili sa 1 casom mlake vode pa vratite na ringlu i smanjite temperaturu.
Sipajte, kecap, secer, sok od limuna i sirce i mesajte dok ne pocne da se zgusnjava.
Na kraju ubacite ananas, promesajte i sklonite sa vatre.

Pohovana piletina
Pileci file operite pod mazom hladne vode.
Iseckajte ga na male kockice i posolite.
U plasticnu ciniju razmutite jaje (ja to sve mutim sa zicom), pola case vode (ili vise ako je smesa previse gusta), dodajte brasno u koje ste umesali prasak za pecivo gustin, so i prezle.
Izmesajte lepo da nema grudvica.
 Smesa treba da bude mnogo gusca nego smesa  za palacinke.


Svu iseckanu piletinu stavite u pripremljenu smesu za pohovanje, promesajte da se lepo sjedini pa vadite kasikom po jedno parce mesa i przite na dosta vrelog ulja.


Ovo je mera za cetvoro "normalno jesnih" ljudi. :)
 Kao prilog mozete da servirate kuvani pirinac.





17 коментара:

  1. Ženo, ja ću da budem jedna velika lopta! Ovde se ne zna šta je ukusnije... Svi tvoji recepti su mi omiljeni!

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Da i meni je sos omiljeni deo ovog jela. Volim taj slatkasto kiselkast ukus. Ananas sluzi da zaokruzi vec zanimljiv ukus.

      Избриши
  3. odlicno je - vrlo ukusno, brzo se sprema i stvarno lici na kinesku klopu :)

    ОдговориИзбриши
  4. Obožavam ovu kombinaciju i uvijek tražim slatko-kiseli umak sa malo više ananasa . Odlično, super recept !

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман6. март 2012. 15:33

    ivo kada da dodem na rucak!tvoja SAVRSENA

    ОдговориИзбриши
  6. piletinu , nazalost ne jedem vec 12 godina ali znam kome ce se ovo svideti :). Poseti moj blog imas mali "izazov" :)

    ОдговориИзбриши
  7. Probala recept..Divno mi je ispalo i jako ukusno...

    ОдговориИзбриши