Grcke ruzice u slatkom sirupu

Jos jedan u nizu agdastih (sirupastih) poslastica.


Potrebno je:
  • Oko 350 gr brasna
  • 1 celo jaje
  • 2 dl jogurta
  • 150 gr istopljenog putera
  • kasicica secera
  • 1 prasak za pecivo
  • 100-150gr seckanih lesnika (oraha, badema)

Sirup:
  • 3 case vode
  • 3 case secera
  • 2 vanilin secera
  • sok od pola narandze
Skuvajte sirup od vode, secera, vanile, narandze i ostavite da se ohladi dok vi pripremate ruzice.
Otopite puter pa ga pomesajte sa 1 jajetom, jogurtom  i dodajte secer, brasno sa praskom za pecivo toliko, da se dobije srednje meko testo.
Oklagijom razvijte testo u pravougaonik, pa ga pospite seckanim lesnicima i jos malo ih utisnite oklagijom da lepo prionu u testo.
Secite trakice kao prst siroke i navijajte ih na drsku od varjace.


Trudite se kada navijate ruzice na drsku od varjace da ne budu previse debele jer ce se onda teze isprziti a unutrasnjost ce ostati ziva.
Krajeve malo utisnite da se pri przenju ne bi odvile.
Dobijene ruzice przite na zagrejanom ulju ali ne na jakoj vatri. Okrenite jednu pa drugu stranu da lepo porumene.
Vruce ruzice prelijte sa hladnim sirupom i ostavite u frizideru da se lepo ohlade i upiju sav sirup.

Sledeci put cu probati da ih ispecem u rerni umesto da ih przim u ulju, mada licno nemam nista protiv przenja...nije to svaki dan :)


4 коментара:

  1. Super su ružice, volim ovakve slatkiše, sočne i fine. Posebno gledam onaj protvan u pozadini pun ružica :)

    ОдговориИзбриши
  2. odlične i imaš pravo, ne pržimo svaki dan i zašto se ne bi nekad malo počastili

    ОдговориИзбриши
  3. Uh, mnogo volim ove sirupaste kolace. Ove ruzice su bas neobicne i dekorativno izgledaju. Sutra cu da zasucem rukave pa javljam rezultate.

    ОдговориИзбриши