Gospa Olgina cokolat torta

 Prava starinska torta. Jaka i punog ukusa. Kora je sočna i fino se slaze sa čokoladnim kremom.



1. 
Kora:
Umutiti:
  • 13 zumanaca
  • 13 kasika secera
  • 125 gr putera
  • 5 stangli cokolade za kuvanje (od 200 gr)
  • sok od 1 limuna dodati, lagano mesajuci varjacom (nikako mikserom): 
  • cvrst sam od 13 belanaca i
  • 350 gr mlevenih oraha

Smesu sipati u okrugao kalup oblozen pek papirom i peci na 180C oko 50 - 60 min.
Obavezno cackalicom proveravati da li je peceno. Kada je izvadite iz rerne, torta ce pasti po sredini ali to tako treba.
Kada se ohladi, preliti tortu filom:
2.
Fil:
  • 5 stangli cokolade
  • 150 gr. secera u prahu
  • 1 soljica mleka (ona stare, male za kafu)
sve to staviti u serpicu, grejati i mesati tek toliko da se sve lepo otopi i sjedini.
Kada se fil ohladi, u njega dodati
  • 125 gr umucenog putera i nafilovati preko torte.
                                                    Ja obicno dupliram fil jer volim da ga ima vise.

5 коментара:

  1. Nasto, kad je drugi put budeš pravila, zovi da je probamo :)

    Puno pozdrava, tebi i tvojim pilićima sve najbolje i srećni vam svi budući praznici :*

    ОдговориИзбриши
  2. Minja, samo se ti najavi koji trenutak ranije i cekace te Olgina torta :)
    Hvala puno na lepim zeljama, sve najlepse tebi i tvojoj porodici. Uvek! :kiss1:

    ОдговориИзбриши
  3. E pa Nasto, ova Olgina je meni na repertuaru vec par godina redovno. Jos od onda kada si recept prvi put ostavila na Roditelju. Prelepa prava torta!

    ОдговориИзбриши
  4. Imam isti recept.nasledila sam ga od moje svekrve i pravim ovu tortu vec 37god.bas si me obradovala,prava torta!pozz Branka

    ОдговориИзбриши