Musaka od boranije

Ako ima nekog (a znam da ih ima...) ko ne voli boranijiju neka proba da je spremi ovako. Sigurno ce promeniti misljenje!

Potrebno je:
  • 500 gr zute boranije (puteruse)
  • 500 gr mesanog mlevenog mesa
  • 3-4 cena belog luka (obavezno)
  • 1 veca saragrepa (ili 2 manje)
  • 1 glavica crnog luka
  • 125 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 4 jaja
  • zacini

Izdinstati sitno iseckani crni luk i u njega dodati mleveno meso.
Dinstati ga oko 10 minuta pa dodati 1 kasikicu aleve paprike, bibera. sitno seckanog belog luka i zacina po ukusu.
U slanoj vodi  kratko obariti boraniju sa sitno iseckanom sargarepom dok ne omeksa.
Osediti je od vode i u dublji sud (vatrostalnu, pekac...) redjati: boranija pa mleveno meso pa opet boranija i mleveno meso.
Na kraju sve to zaliti sa predhodno izmucenim jajima i pavlakom.
Peci dok ne dobije lepu boju.
Odlicna je i ukusna kada se jede sutradan!


8 коментара:

  1. moram probati...volim buraniju...dejana

    ОдговориИзбриши
  2. Probaj Decana ali za Duleta nisam sigurna hahhaa

    ОдговориИзбриши
  3. Volim buraniju i moja omiljena je ona zuta.Probacu i ovako izgleda mi ukusno;)

    ОдговориИзбриши
  4. pravila sam sa zelenom boranijom, jer sam nju imala kod kuce...odlican recept i odlican rucak!

    ОдговориИзбриши
  5. Sjajno! Probali i odusevili se, a ne volimo boraniju, a ni buraniju ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Sada kuvam, nadam se da ce deca i dalje da pricaju da tata bolje kuva. Inace boranija im nije omiljena hrana, ako ov uspe onda je recept genijalan

    ОдговориИзбриши