Prava torta....
Potrebno je:
Za 3 kore:
Grilijas1: Na tihoj vatri otopiti polako secer dok se ne karamelizuje pa dodati mlevene orahe.
Pripremljenu smesu izruciti na predohdno nauljen plitak veci tanjir i kada se ohladi samleti u masinici za mlevenje oraha.
Grilijas2: Isto kao i Grilijas 1 samo orahe ne mleti vec ih seckati.
Kore: Umutiti penasto 4 belanca pa dodati 4 kasike secera 4 zumanca, 1 kasiku brasna (ostrog)
i 120 grama predhodno samlevenog grilijasa.
Ispeci 3 iste kore.
Fil: Umutiti i skuvati na pari 5 jaja sa secerom i vanilin secerom pa dodati cokoladu i
promesati dok se lepo ne istopi.
Ostaviti fil da se prohladi pa ga sjediniti sa umucenim puterom.
Za ukrasavanje: Penasto umutiti 100 gr putera sa 100 gr otopljene cokolade.
Filovati kore sa filom od od jaja i cokolade pa svaku obilno posuti grilijasem.
Ohladiti je u frizideru pa naneti glazuru od cokolade i ukrasiti preostalim grilijasem i spricem ukrasiti smesom od putera i cokolade.
Potrebno je:
Za 3 kore:
- 12 jaja
- 12 kasika secera
- 3 kasike brasna
- 360 gr samlevenog grilijasa (160 g secera i 200 g samlevenih oraha)
Fil:
- 5 jaja
- 10 kasika secera
- 125 gr cokolade
- 250 gr putera
- 1 vanilin secer
Grilijas za posipanje:
- 200 gr secera
- 150 gr seckanih oraha
Glazura:
- 150 gr cokolade
- 4,5 kasike ulja
Grilijas1: Na tihoj vatri otopiti polako secer dok se ne karamelizuje pa dodati mlevene orahe.
Pripremljenu smesu izruciti na predohdno nauljen plitak veci tanjir i kada se ohladi samleti u masinici za mlevenje oraha.
Grilijas2: Isto kao i Grilijas 1 samo orahe ne mleti vec ih seckati.
Kore: Umutiti penasto 4 belanca pa dodati 4 kasike secera 4 zumanca, 1 kasiku brasna (ostrog)
i 120 grama predhodno samlevenog grilijasa.
Ispeci 3 iste kore.
Fil: Umutiti i skuvati na pari 5 jaja sa secerom i vanilin secerom pa dodati cokoladu i
promesati dok se lepo ne istopi.
Ostaviti fil da se prohladi pa ga sjediniti sa umucenim puterom.
Za ukrasavanje: Penasto umutiti 100 gr putera sa 100 gr otopljene cokolade.
Filovati kore sa filom od od jaja i cokolade pa svaku obilno posuti grilijasem.
Ohladiti je u frizideru pa naneti glazuru od cokolade i ukrasiti preostalim grilijasem i spricem ukrasiti smesom od putera i cokolade.
Ovo je omiljena torta jedne moje drugarice kojoj je rodjendan iduce nedelje.Tako da ovu divotu jedemo iduce nedelje.:)
ОдговориИзбришиodlicna je,....probala sam je....dejana
ОдговориИзбришиda tooooo se zove TORTA hvala sto si me podsetila!pravim je prvom orilikom!
ОдговориИзбришиIsti recept imam i ja ali je pravim okruglu.
ОдговориИзбришиPRAVILA SAM OVU TORTU I ODLICNA JE BAS KAKO I KAZES 'PRAVA TORTA"pozdrav
ОдговориИзбришиhvala,hvala,hvala!nisam vicna pravljenju torte ali polako korak po korak i ispala prava TORTA!ksd kazem prava mislim i na izgled i na ukus,bas sam srecna jer su svi koji su je probali uzivali u ukusu a i vizuelno,pozdrav od Marije
ОдговориИзбришиSuper Marija, mnogo mi je drago da si uživala pripremajući je i da se krajnji rezultat svima dopao! :)
ИзбришиSUPER
ОдговориИзбришиeeeeeeeeeeeeeee ovo se zove torta!!!! ovi dani su bili bas za nju,treba reci da uopste nije komplikovana a svi koji su jeli kazu da je odlicna!ja sam odusevljena i zaista ostaje moj favorit.hvala
ОдговориИзбриши