Ako ima nekog (a znam da ih ima...) ko ne voli boranijiju neka proba da je spremi ovako. Sigurno ce promeniti misljenje!
Potrebno je:
Potrebno je:
- 500 gr zute boranije (puteruse)
- 500 gr mesanog mlevenog mesa
- 3-4 cena belog luka (obavezno)
- 1 veca saragrepa (ili 2 manje)
- 1 glavica crnog luka
- 125 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 4 jaja
- zacini
Izdinstati sitno iseckani crni luk i u njega dodati mleveno meso.
Dinstati ga oko 10 minuta pa dodati 1 kasikicu aleve paprike, bibera. sitno seckanog belog luka i zacina po ukusu.
U slanoj vodi kratko obariti boraniju sa sitno iseckanom sargarepom dok ne omeksa.
Osediti je od vode i u dublji sud (vatrostalnu, pekac...) redjati: boranija pa mleveno meso pa opet boranija i mleveno meso.
Na kraju sve to zaliti sa predhodno izmucenim jajima i pavlakom.
Peci dok ne dobije lepu boju.
Odlicna je i ukusna kada se jede sutradan!
moram probati...volim buraniju...dejana
ОдговориИзбришиProbaj Decana ali za Duleta nisam sigurna hahhaa
ОдговориИзбришиVolim buraniju i moja omiljena je ona zuta.Probacu i ovako izgleda mi ukusno;)
ОдговориИзбришиpravila sam sa zelenom boranijom, jer sam nju imala kod kuce...odlican recept i odlican rucak!
ОдговориИзбришиSuper, drago mi je da vam se dopala :)
ИзбришиSjajno! Probali i odusevili se, a ne volimo boraniju, a ni buraniju ;)
ОдговориИзбришиSvima se se svidja, super!
ИзбришиSada kuvam, nadam se da ce deca i dalje da pricaju da tata bolje kuva. Inace boranija im nije omiljena hrana, ako ov uspe onda je recept genijalan
ОдговориИзбриши