Ko voli sutlijas ovaj ce voleti jos vise, jer se on samo malo vise ''skockao'' pa je mmmmmmmm zanosno kremast...:)
Potrebno je:
Kuvajte na umerenoj vatri dok ne omeksa.
Kada je gotov izvadite sipku vanile (ako ste je koristili) i sklonite sa vatre.
Umutite 4 zumanca sa 4 kasike secera u penastu masu. Mesajuci dodajte kasiku po kasiku vruceg skuvanog pirinca u umucen krem od zumanca.
Sipajte u cinijice i pospite sa cimetom. Servirati ohladjeno!
Potrebno je:
- 1 litar punomasnog mleka
- 250gr pirinca
- 2 kesice vanilin secera (ili jedna sipka vanile)
- 4 zumanca
- 4 kasike secera
Kuvajte na umerenoj vatri dok ne omeksa.
Kada je gotov izvadite sipku vanile (ako ste je koristili) i sklonite sa vatre.
Umutite 4 zumanca sa 4 kasike secera u penastu masu. Mesajuci dodajte kasiku po kasiku vruceg skuvanog pirinca u umucen krem od zumanca.
Sipajte u cinijice i pospite sa cimetom. Servirati ohladjeno!
Sutlijas je nesto sto obozavam, divnoooo!
ОдговориИзбришиI ja volim sutlijas kad je kremast.Takva i mora da bude.Njami;)
ОдговориИзбриши