Potpareni krompir

  • Oljustiti i iseci na cetvrtine 1 kg krompira srednje velicine.
  • U dublju serpu sa poklopcem ugrejati malo ulja i staviti krompir toliko koliko je dovoljn da se pokrije dno i jos malo. 
  • Ulje treba da je bas bas dobro ugrejano.
  • Promesati krompir na svakih pola minuta dok ne pocne da dobija finu smedju koricu.
  • Sipati malu casicu od rakije hladne vode u vrelu serpu sa krompirom i odmah zatvoriti poklopac.
  • Drzati zatvoreno2-3 minuta.
  • Posoliti po ukusu i odmah servirati.

Ako zelite da krompir ispecete u rerni, prvo dobro u rerni  u plehu zagrejte ulje ili mast, ubacite brzo iseceni krompir i pecite tako dok ne pocne da dobija smedju boju. Izvadite pleh iz rerne, posolite i dodajte malu casicu od rakije hladne vode pa brzo zatvorite alu folijom ili poklopcem ako pecete u pekacu.
Krckati jos par minuta i sluziti vruce.



2 коментара: